TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Missä tanssipaikan pitäisi olla? (4711 2006-11-07 15:40)

Missä tanssipaikan pitäisi olla?

4711
2006-11-07 15:40

Polttoaineet ja autot kallistuvat, eikä varsinkaan nuorilla ole varaa autoihin, kaupungeissa ei mitään mieltäkään hankkia. Suurin osa sellaisista, joita kaivataan lavoille, käyttää julkisia kulkuneuvoja.

Nykyiset tanssipaikat ovat sivussa, useat suorastaan korvessa. Järvenpääkin 35 kilometrin päässä Hesan keskustasta, eikä yöllä kotiinpääsy rautatieaseman kautta monellekaan onnistukaan. Stefanus tuolla keskustelussa totesi, että valtaosan tanssikansasta pitäisi tulla siitä muutaman kymmenen kilsan päästä.

Liike-elämä on alkanut kaikota keskustoista - tuleeko erilaisia ajanviete- ja kuntoilu- ja lääkäripalveluita tilalle, joihin asiakkaiden pitää päästä kaikista suunnista julkisilla kulkuneuvoilla?

Kysymys siis - ja lyhyenselkeästi, toivottavasti:

1) Minne uudet tanssipaikat pitäisi perustaa? Kerro mielipiteesi paikkakunnista ja sijainnista paikkakunnan sisällä!

2) Menestyykö tanssipaikka paremmin, jos siellä on erilliset salit tanssin aktiiviharrastajille ja varsinaisille seuratanssijoille? Mikään ei estäisi siirtymästä rivistä toiseen ja musiikki voisi olla sama vai ei? (vrt. Pavi ja Pesäkallio)


Stefanus 2006-11-07 18:44 =>

1. Vastaan tähän listamuotoiseen kyselyynkin. Paikkakuntia on paljonkin, missä kunnon paikkaa ei ole, Mikkeliin nyt tietenkin, mutta kai lappeenrantalaisetkin tanssipaikan haluaisivat? Mikkelin rakenne on sentyyppinen, että keskeltä on lyhyt matka vähän joka suuntaan. Viiden kilometrin säteellä torilta, niin sijainti olisi ihanteellinen. Neljän kilometrin päässä torilta olisi tarkoituksenmukainen hieno halli, jossa olisi riittävät oheistilatkin. Eiköhän lattia kestäisi tanssitoiminnan siinä kuin salibandynkin.

Haukivuori liittyy vuoden vaihteessa Mikkeliin. Olen esittänyt parisen vuotta sitten haukivuorelaisille urheiluseuramiehille, että alkaisivat järjestää tansseja uudehkossa Hauki-hallissa. Hallissa olisi valmiina soittajillekin jo esiintymislava. Kahviotilat ovat kyllä puutteelliset. Haukivuoren yhtenä etuna olisi se, että sijainti keskellä Mikkeliä ja Pieksämäkeä olisi kohtalaisen hyvä. Mikkeliin 40 kilometriä ja pieksämäelle 30. Mutta ongelmallista on oman taajaman väen vähäisyys.

Yksi ratkaisu voisi olla myöskin se, että Karkialammen varuskunta suurinpiirtein tyhjenee tai on jo tyhjentynyt. Kuntotalossa olisi tilaa kääntyä. Paikka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Tällä hetkellä kyllä Kuntotalon lattia on ongelmallinen, eikä toimi. jotain luistamatonta massaa. Mutta kerrankos lattioita uusitaan. Salilla olisi kokoa, ainakin 1000 neliömetriä.

Tietenkin näitä liikuntahalleja on muitakin paikkakunnalla, mutta nämä nyt tulivat mieleen. Juvalaiset ja savonlinnalaiset, kelpaisiko, jos Mikkeliin saataisiin kunnon tanssipaikka?

2. Paras ratkaisu olisi tietenkin löytää oma erillinen halli, joka kunnostettaisiin palvelemaan tanssitoimintaa. Suunnittelussa voitaisiin tietenkin ottaa erilaisten tanssijoiden tarpeet huomioon. Mutta erityminen on kaksipiippuinen miekka. Mutta käsittääkseni pelkästään tanssia varten rakennettu halli ei kai jaksa oikein elättää. Esim. Mikkelissä on huutava pula saleista, joten päiväkäyttöä ja muille kun tanssi-illoillekin varmaan käyttöä olisi.

Kommentit: [Tiltti] [Trixie]


Manjaana 2006-11-07 18:55 =>

En tainnut ymmärtää Kolinan kyssäriä :/ Miksi uusia pitäisi perustaa, kun vanhoja kuopataan jatkuvalla syötöllä??

Itseä tietty keljuttaa täältä keskeltä ei mitään ajella Jäkikseen lipo 90 kilsaa, opiskelijan kukkarossa näkyy pohja melko nopealla temmolla, Ruusuun matka vain 56 km, pitänee seurata kehitystä...

Kommentit: [4711]


Andreas pks 2006-11-07 23:28 =>

Helsingissä tietysti Mustikkamaalla Metro-radan vieressä ja Itäväylän, mutta se on vain unta.

Ehdottomasti Niskakosken tanssilava Tikkurilaan tulisi rakentaa suunnitellusti junaradan varteen Heurekan kadun toiselle puolen. Suunnittelevat VR:n juna-aseman uudistamista Tikkurilaaan ja sen seudun, toivottavasti molemmat toteutuvat.

Eipä tässä sitten muuta toivetta ole kuin se, että Ruusulinna ja Järvenpään Tanssikeskus pystyisivät jatkamaan edelleen ja asiakkaita riittäisi vielä Niskakoskeenkin ja näihin kaikkiin riittävästi tulevaisuudessakin.

t. Andreas pks

Kommentit: [4711]


H50 2006-11-08 8:29 =>

No ehdottomasti Helsingin keskustassa ja mielellään juuri aseman luona. Onhan lähes häpeä, ettei Euroopan mittakaavan kokoisessa kaupungissa ole varsinaista kunnon tanssipaikkaa ympäri vuoden. Wanha on aika ahdas neljine lattiapilareineen ja Pavi "liian" kaukana lyhyillä Hesavisiiteillä ynnä auki vain osan vuotta. Ravintolat tuota Wanhaa lukuunottamatta vähän sitä sun tätä. Hesaan kunnon tanssikeskus!


Rinsessa 2006-11-08 8:39 =>

Jos ei olisi autoa...*apua!*

Miulle oli pienoinen järkytys silloin, kun maalle muutimme, eikä ollut kuin yksi auto (mieheni ajoi sen päiväksi työpaikalleen)... tiedustelin nimittäin bussiyhteyksiä kaupunkiin, eikä niitä oikeastaan ollut, vain pari kertaa päivässä, nekin tais olla enimmäkseen koulubusseja!!! Tuli oikeasti sellainen olo, että täällä sitä ollaan pienen lapsen ja ison mahan kanssa motissa :(

Näin ajatellen siis pitäisi kunnostaa ja ottaa käyttöön kaikki vanhat kunnon maalaislavat ja kylätalot, jotka olisivat sopivan pyöräilymatkan päässä... Mutta: Olisiko kävijöitä tarpeeksi?! Vastauskin taitaa olla selvä EI, siksihän ne "kuolivatkin".

Mutta tässä oikea mielipiteeni: Huvitörmä, Joensuussa uudestaan käyttöön ja kukoistukseen!!! :) Nyt olisi tanssijoita pilvin pimein ja sinne löytyy varmaan bussiyhteyksiäkin monesta suunnasta. Ja on tilaa tanssia, löytyy lääniä kaikenlaisille taitureille ja "sunnuntaitanssijoille". :)


Kissankäpälä 2006-11-08 8:49 =>

Kyllä se autottomuus on tietyllä tapaa ongelma, jopa pääkaupunkiseudullakin. Ihanteellisin paikka olisi missä tahansa, mistä pääsee kohtuullisen turvallisesti siirtymään julkisesta liikennevälineestä toiseen. Helsingissä lähellä asemaa, kuten edellä mainittiin, olisi hyvällä paikalla. Wanhan kellariin suunnistan itsekin siinä tapauksessa, kun kyytiä ei järjesty. Järvenpään yhteydet täytyy vielä testata julkisilla. Ei se matkaan käytettävä aika, vaan se turvattomuus...


Averell 2006-11-08 9:10 =>

1. Kehä III:n sisäpuolella ei ole yhtään kunnon tanssipaikkaa. Mikä on tulevan viihdekeskus Jumbo Parkin tilanne. Onkohan siihen suunnitteilla mitään ko tarkoitukseen tulevaa tilaa? Tosin paikka on vain nippa nappa kolmosen sisäpuolella.

2. Voisihan se tietysti olla hyväkin. Toisaalta mennäänkö sitten vielä enemmän eriytyneiden ryhmien suuntaa? Eli tulleeko kahtiajako syvenemään. Olipa 50- ja 60-lukujen vaihteessa monella paikkakunnalla erityisiä tanssikerhoja joissa tanssittiin jenkkitansseja. Niitä ei juuri lavoilla näkynyt, ainakaan maakunnissa. Ainakin "tosi" tanssinharrastajien olisi tyytyminen suljettujen, suppeiden ryhmien tapahtumiin, urheiluseurojen harjoitusvuorojen tapaan. Niissä tietysti samat kasvot tulisivat illasta toiseen vastaan.


Leevi 2006-11-08 9:33 =>

Kyllä vähän samoilla linjoilla, kuin Rinsessakin, vanhat lavat pitäisi kunnostaa uudelleen.

Otetaan esimerkiksi vaikka Ruissaaren lava(pientä laittoa talvikuntoon), keskellä maakuntaa ja lähellä lentokenttä.

Vanhat betonitolpat valmiiksi pystyssä ja taitaa "tapsitkin" olla vielä kerällä.


Johan Tokes 2006-11-08 10:06 =>

Matkaa kotoa alle 25 kilometriä. Silloin tällöin taksilla paluun hinta ei kirvelisi liikaa, ja kesällä olisi mahdollista käydä vaikka pyörällä.

Kauniilla paikalla; ja tilat sellaiset, että ulos olisi helppo mennä vilvoittelemaan.

Mielellään suht' lähellä (< 3km) muista menopaikoista, jotta olisi hyvät jatkomahdollisuudet (tai sitten tanssit kestäisivät 3.30:een (pe ja la) ravintoloiden aukioloaikojen sijaan).

Leirintäalue ja vuokramökkejä lähellä.

Esimerkiksi Joensuussa vaikkapa Linnunlahden alueella. Kun on jo laululava, niin voisi olla tanssilavakin. Sirkuksia ja tivoleita siellä ajoittain myös vierailee. Jos sinne joskus todellakin kylpylä yms. rakennetaan, niin voisi sitä tanssilavaakin käyttää matkailun edistämisessä - todella perinteistä suomalaista ja kaiketikin aika eksoottista monille ulkomaalaisille; maksulliseksi tanssittajaksi voisin lupautua tältä istuimelta.


VeeKoo 2006-11-08 11:04 =>

1) Jämsään. Pääsee äijätkin tanssimaan.

2) Tanssilavan seinään pitäis kirjoittaa tarkat ohjeet, kuinka pitää toimia. Sen jälkeen siellä ei käy kukaan.


Palomita 2006-11-08 11:14 =>

1) Helsingin keskustaan, kävelymatkan päähän Rautatientorista. (Pavi on sijainniltaan vielä ok, koska sieltä pääsee edes 1-2krt/tunnissa pois julkisilla, mutta Järvenpää junalla mahdoton koska vaihtoyhteyttä kotiin ei ole (odotusaika yli tunnin).

2)Menestyykö tanssipaikka paremmin, jos siellä on erilliset salit tanssin aktiiviharrastajille ja varsinaisille seuratanssijoille? Mikään ei estäisi siirtymästä rivistä toiseen ja musiikki voisi olla sama vai ei? (vrt. Pavi ja Pesäkallio)

Mun mielestä Pavilla on toimiva ratkasu, sama musiikki ja 2 salia (joskin akvaarion äänentoisto on huono).


Kati 2006-11-08 13:29 =>

1) Kannatan myös Helsingin keskustaa nykyisenä autottomana Helsingin asukkaana. Esim. Sillankorva oli hyvällä paikalla. Ennätin käydä siellä vain kerran ja tykästyin. Kun seuraavana kesänä tulin lomailemaan Helsinkiin, se oli jo lopettanut toimintansa, nyyh.

Vuorotyöläisenä ennättäisi töiden jälkeenkin tanssimaan, voisi olla loppuun saakka tai lähteä aikaisemmin -siis mielensä mukaan- kotiin, vaihtaa toiseen paikkaan...

2) Kaikki vaan samassa tilassa. Ei mitään "kahdenkerroksen" väkeä. Samaa tanssikansaa ollaan, anteeksi vain profit. Jos kädenalitansseille oma salinsa olisikin, niin ei sitä sääntöä kuitenkaan noudatettaisi. Sitäpaitsi jos en itse pääse tanssimaan jotain tanssia, niin minusta on kuitenkin kiva katsoa toisten tanssimista, niin hyvien kuin heikompienkin. Tuntuisi vähän tyhmältä seilata kahden salin väliä, kumpaan asettuisi kulloinkin. No, ehkä teille pinssiläisille pitäisi se oma "akvaario" olla, kun/jos tanssitte vain keskenänne. (En irvaillen kirjoita tätä!)


Sepeteeus 2006-11-08 12:59 =>

Mikkelin satamassa. Tulee uusi hieno matkakeskus jonne pääsis junalla että bussilla. Sitten vois uutta kävelysiltaa tansahdella junanratojen yli satamaan. Eikä oo toriltakaan pitkä matka.


Dancing Lady 2006-11-08 22:46 =>

1) Helsingissä, ehdottomasti. Ikävä, että Mustikkamaahanke on haudattu jonnekin byrokratian kitaan. Mutta tietysti keskustassa olisi aina parempi - Presidentistäkin taisi tulla yökerhotyyppinen ?

2) Tää luokittelu on ihmetyttänyt koko ajan; jos pro-porukka haluaa olla sisäsiittoista, niin onnistuuhan se, vaikka paikka olisikin yhteinen. Eikä kai se nyt niin paha ole, jos lipsahtaa välillä tanssimaan maallikon kanssa.


Jora 2006-11-09 0:37 =>

1) Minne uudet tanssipaikat pitäisi perustaa? Kerro mielipiteesi paikkakunnista ja sijainnista paikkakunnan sisällä!

Tanssipaikkojen pitäisi olla siellä, mistä tulee eniten asiakkaita. Nykyisin lavat ovat usein väärissä paikoissa. Karkeasti ottaen kokonaistaloudelliset kustannukset pitäisi minimoida ottaen huomiooon myös kaikkien matkakustannukset. Vaikea ymmärtää miksei kaupungit kelpaa lavatanssien paikoiksi. Kesälavoja sinne tänne komeille paikoille.

2) Menestyykö tanssipaikka paremmin, jos siellä on erilliset salit tanssin aktiiviharrastajille ja varsinaisille seuratanssijoille? Mikään ei estäisi siirtymästä rivistä toiseen ja musiikki voisi olla sama vai ei? (vrt. Pavi ja Pesäkallio)

Ehkä, ehkä ei. Tulee vaan mieleen, että voisi ilmaantua muitakin vaatimuksia erillisten ryhmien muodostamiseen. Tuskin toimii pienillä paikoilla.


Tom 2006-11-09 14:02 =>

totanoin, kaupunkien keskustoissa tilojen vuokrat tai tontit ovat NIIN kalliita että markkinatalous siinä pelaa. Kun muusta toiminnasta saa paremman katteen niin eipä tanssipaikkaa siihen hevin perusteta. Tanssipaikan pitäs olla auki ainakin 4-5krt/ vko tai vaihtoehtoisesti tiloissa pitää olla myös muuta toimintaa jotta tulopuoli saadaan katettua ( siihenkin ON IDEOITA, kunhan rahoittajat kiinostuvat).

Toisaalta, parkkipaikkaakin pitää olla, osa ihmisistä tulee kaukaa. Ja keskustoissa parkkitila saattaa olla vähissä. Jonkun marketin kylkeen sen ehkä voisi perustaa...

Hyvä esimerkki kivasta tanssipaikasta oli Helsingin Kulttuuritalo. Joskus 70-80 luvulla se OLI KIVA paikka, VARSINKIN AULATANSSIT. Kansaa kävi ja paljon. Homma hiipui 80luvun lopulla, kunnes 2003-2005 tanssikulttuuria uudelleenelvytetiin.

Paikan julkiset liikenneyhteydet OVAT HYVÄT, paikka itsessään ihan OK. Huolto jne tilat ja kahviot erinomaiset. Lattiakin OK kun järjestäjät muutaman kerran jälkeen osasivat säätää liukasteen määrän kohtuulliseksi. Mutta jostain syystä ei iskenyt tulta, asiakkaat eivät ottaneet omakseen. Mielummin lähtivät kauas korpeen. Tälläkin palstalla valitetiin että "kun siellä ei ole parkkipaikkoja". Eli julkisten kulkuneuvojen käyttäjät eivät sittenkään ole se suurin käyttäjäryhmä.

HALUAVATKO ihmiset jonnekin keskustaan tanssimaan? Jostain syystä keskellä "ei mitään" (anteeksi ilmaus, kts listaa alla) sijaitsevat tanssipaikat ovat suosituimpia. Oma tulkintani on se että sinne saapuu ihmisiä laajalta alueelta, nähdään tuttuja jne. ESIMERKKEJÄ tällaisista:

-Kapakanmäki Tuuloksessa

-Kolmilampi, R-mäki? Oitti?

-Riutanharju

-Särkkä Punkalaidun

- Ämyri ja Esakallio Somero

- Naapurivaara

- Pyhäsalmen lava jnejne, onhan niitä.

Minun mielestäni nykyisten tanssipaikkojen tarjonta on suht riittävä, ainakin Etelä-, ja Keskisuomessa. Kuljetureittien järjestäminen saattaisi olla se järkevä ratkaisu. Tai vaihtoehtoisesti KIMPPAKYYTIRINGIT ! Joko omilla autoilla tai pikkubusseilla. Sellaisia rinkejä perustamaan !! Takaa täsmäkuljetuksen perille !!

HAUSKOJA TANSSINAUTINTOJA JA TURVALLISIA MATKOJA !

Tom Tenunenä


Ipta 2006-11-09 20:00 =>

Ettei nyt vaan haluttaisi sitä omakotitaloa rauhalliselta tontilta hyvin aidattuna kauniilla puska-aidalla puhtaan ja rauhallisen motoristiveneistä vapaan järven hiekkarannalta suurkaupungin keskeltä....:)


Veera62 2006-11-10 11:21 =>

Niin on se vaan jotenkin outoa että tanssipaikka keskellä korpea vetää. Onko se sitä että sinne on lähdettävä ihan tosissan. Sitä ole ihmetellyt monta kertaa kun Mikkeliin ei ole tullut uutta paikkaa Tanssihallin tilalle. Mikä se sitten olis näin koko Etelä/Itä-Savoa ajatellen otollinen paikkaa uudelle tanssiapaikalle jos ja kun sellanen tulis. JOS ei muualle sitäs sis niin sitten Mikkeli, olis sinne hyvät tiet ainakin joka puolelta. Vaan jos ajattelee että se olis myös toimittava kesällä niin löytyskö sellasta taas mikkelistä? ns talvipaikka olis varmaan helpompi perustaa sinne.

Liputan edeleenkin tuon Juvan puolesta. Se on kaikkien ilmansuuntien kohtaus paikka.Paikkakunnalla on tasokas lerintä aluekkin ympäri vuoden toiminnassa. Hyvä maantie yhteys joka suuntaan. Paikkakunnalta löytyy henkilöitä joilla on kontakteja ja perinteitä jo tähän toimintaa entuudestaan (kun vaan saisvat innostuneen herätyksen toimintaan). Paikkakin olis varmaan oli aika selvä, vaatis vaan rakentamista sen tanssitilan verran. Muuten paikalla olis jo muu tarjonta jo ennestään.

Käy se mikkelikin jos ei muualle saada aikaan. i matka pitene eikä lyhene vaikka sinnekin ajais.


Kakara 2006-11-11 15:51 =>

Tanssipaikan pitäisi olla jonkin suuren automarketin parkkipaikan vieressä. Näin saataisiin riittävästi parkkitilaa ja samalla kulkuyhteydetkin olisivat kunnossa.

Tilana tanssipaikka voisi viikolla toimia urheiluseurojen käytössä ja viikonloppuiltaisin tanssien pitopaikkana. Tällöin ei paikalla olisi turhaa tyhjillään oloa.

Mielestäni tanssipaikassa ei tarvitse olla erillisiä saleja, vaan pikemminkin oikeanmuotoinen sali. Esim. Ruusulinnan pääsali on melko lähellä optimia sillä ihmisten tanssiessa salia ympäri muodostuu keskelle ja kulmiin riittävästi tilaa myös kädenalitanssijoille.


Pika 2006-11-12 23:31 =>

Tervehdys tanssi aktiivit, olempa täällä taas. No muutta täähän on nyt hyvä keskustelu aihe. Pani oikeen minutkin asiaa pohtimaan. Katsokaas kun nuo YT-neuvottelut alkaa olla joka vuotisia, niin sitä rupeaa miettimää mittee työtä sitä seuraavaksi harrastaisi, että tietysti saisi rahaa tanssi reissuihin ja kurssituksille. No Hyvä esimerkki keskeisestä paikasta löytyy ainaskin OULUn TEATRIA. No tosin se ei ole tanssi vaan jytä ja hevi paikka, mutta kattokaas kun se on kyhätty entisen makaratehtaan tiloihin (taisi olla atria silloin). Esiintyjät löytyy sen omilta w-sivuilta jos joskus eksytte sinne. Niin kun nyt on toi glopalisaatia jyräämässä tuolla elektroniikka puolella ja kohta ne YT alkaa nokia-simenssilläkin niin johan löytyy tyhjiä, korkeita, ilmastoituja, lämpimiä HALLEJA, jopa aika keskeisiltä paikoilta. Ite olen kattellut Filtronikin toimitiloja sillä silmällä. Vaikka ne on betoni elemettejä niin niistä on saatu aikaseksi aika kauniita. Aatelkaa tällainen halli kompleksi jonne oma tanssi koulu ja salit ja vielä iltasali paikkakin. Niin kavarit kasaan, yrittäjä kurssille, hakeen EU tuet ja kulttuuri avustukset ja vakuutustoimistolta halli vuokralle halvalla. (yleensä joku pankki tai vak.toim omistaa kiinteistöt). Tosin siinä voi käydä niin, että joku paini tai taistelu kerho ne sitten ehättää omia ensin. No ne työhalit ei muuten ole mitään pikkupaikkoja. Ja muuten eihän meillä suomessa taija olle yhtaan tanssinkisa hallia hyvine istuimineeen ja tuomariaitioinee, puhumattakaan kisaparien pukukopeista. Johonkin tällaiseen minäkin voisin lähtä jopa osakkaaksi. Jos ooikeen haavaillaan niin eipä lopeteta tähän. TANSSITURISMI. Joo kuvitelkaa tää sitten itse loppuun :)

Kirjoittajan avainsanat: Tanssimatka, kyyti, julkinen liikenne

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu