TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mikä olisi syntiä? Mikä ylittäisi säädyllisyyden? (4711 2006-10-31 10:52)

Kirjoitelma nurkkatansseista

Päivi
2006-10-31 20:38

"Onko tanssi syntiä - miten suomalaisissa nurkkatansseissa on uhmattu säädyllisyyttä, uhmaako tanssi edelleen säädyllisyyttä? (Haastattelen mm. Petri Hoppua)"

Koska keskustelun yhtenä osa-alueena on nurkkatanssit, josta olen kirjoittanut esseen, kokeilen liittää tuon esseeni tähän perään. Saa nähdä onnistuuko, kun pituutta on hieman ja muotoilutkin taitavat mennä ihan vinksin vonksin.

Oli mielenkiintoista tonkia suomalaisen seuratanssin juuria. Toki seuratansseja on tanssittu salongeissakin, ja sieltä on moni tanssilaji meidänkin käyttöömme periytynyt, mutta ainakin minä rinnastan oman tanssiharrastukseni "rahvaan huviksi", jota nurkkatanssitkin olivat.

Enemmän olisin kyllä halunnut löytää kirjoitelmaani varten tietoa käyttäytymissäännöistä ja muista sosiaalisista kuvioista ja käytännöistä.

Kirjoittajan avainsanat: nurkkatanssit, historia, Tanssikulttuuri, kansantanssi, kirjallisuus, lorut, masurkka, menuetti, nurkkatanssit, Pas d'Espagne, polkka, poloneesi, polska, tanssikielto, tutkimus, valssi, vanha tanssimusiikki

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu