TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jälleen Järvenpäässä (Humppis 2006-10-28 11:48)

Timantit ovat naisen paras ystävä

Kristoffer
2006-10-29 10:00

Siellä vesipisteen luona pöytään päin katsottuna vasemmalla oli Marilyn Monroesta neljän kasvokuvan juliste. Jokainen kuva ilmensi kaunottaren eri luonteenpiirteitä: oli sensuelli, oli intelligenssi, oli viettelijätär ja oli lumoojatar Marilyn. Ei mikään niistä jättänyt tätä janoista illan tanssijaa kylmäksi, eikä varsinkaan kuvien yhteisvaikutus. Minun ei tarvinnut etsiä kuvista niiden sisäistä kauneutta, kauneus tulvi niistä ilmoille, sytytti muistojen kuvalkadin tästä ihanasta olennosta, jos kohta legenda hänestä on kruunannut tarunhohdetta kaiken ylle.

Lauloihan sanoittajanero J. Leskinen varsin raadollisesti aikoinaan: ”Marilyn, Marilyn, milloin riisut jumpperin… Tuon ajan, ajan, saanko enää koskaan takaisin…” Tätä hienovaraisempi, tasapainottavampi vivahde olkoon Marilynin letkautus, että ”yöpuvuista paras on Channel five”.

Näissä hehkeissä Marilyn-tunnelmissa etsin tanssien aikana kosketusta John F. Kennedyn aikakauteen tyyliin blondivivahteisia daameja tanssittaen, ja niissä jotakuinkin onnistuen. Channel five-tuoksuisia hajuvesiä en löytänyt mutta monia hyvätuoksuisia kuitenkin. Hyvätuoksuisia hyvinkin, siitä kiitos synteesiteollisuudelle.

Optimimäärä tanssijoita oli koivuparketin vallannut ja yhdessä tanssi-ilon säihkeen mukana daamien kaulakorut ja timantit välkkyivät kilpaa heidän viehättävien kasvonpiirteidensä kanssa. Hajuvedet, timantit, naisen luonnollinen kauneus, niistä oli minulle iloa yksistään, saati että Maestro Metsäketo ebenpuisten bongorumpujensa takaa johti orkesterinsa loistavaan soitantaan, eikä tanssit siitä johtuen voineet kuin onnistua hyvin.

Varhain poistui tämä ”väsynyt rellestäjä” höyhensaarten hellään huomaan tulevien asioiden pakottamana (tiedossa myrskybongausta), mutta siis – tuo Marilyn, oi Marilyn…

Kirjoittajan avainsanat: estetiikka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu