TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Presidentti Clubissa La Stradan tahdissa tanssimassa (Lutukolli 2006-10-26 11:33)

Presidentti Clubissa La Stradan tahdissa tanssimassa

Lutukolli
2006-10-26 11:33

Kun hotelli Presidentin yökerhon tämän viikon kalenterissa oli kerrottu arki-illat (ti-to) esiintyvän La Strada pitihän sitäkin lattiaa lähteä testaamaan. Pelkona tietenkin oli, olisiko joku nuorison disco- tai kenties heavy-bändi ottanutkin itselleeen saman nimen kuin Hirvoskan orkisteri? Tämä siksi koska Presidentti Clubin paikasta vastaava oli lehtihaastatelussa todennut, ettei tästä paikasta tule Vanhan tanssikellaria, eikä esiintyvät yhtyeet saisi lähteä edes evergreen-linjalle. Pelkästään tanssittavaa iskelmää ja poppia.

Vanhan kellarista kuitenkin lähdetiin hieman ennen keskiviikon iltayhdeksää tanssiparketin melkoisesta ruuhkasta ja tupakansavun tiivistyessä hyvin lämminneessä sisäilmassa tupakoimattomallakin puolella.

Kävelyyn WKsta Kanpintorin kauttai ei kulunut paljon aikaa, joten pian yhdeksän jälkeen astelimme portaita alaspäin. Kysyimme varmuuden vuoksi lipunmyyjäneidolta soittaako orkisteri lattareita ja rock'n'rollia. Hän ei aivan ymmärtänyt kysymystä, mutta vakuuttii iloisesti että ainakin tiistai-iltana hänen mielestään oli tullut monipuolista musiikkia - jäi vähän arveluksi nitä nuoremman väen monipuolisuus musiikissa on?

Alas päästyä alkoi jo arveluttaa kun tuttu diskojympytys oli vastassa. Tila kuitenkin tuntui suhteellisen viihdyttävältä, ilmastointi oli loistava ja vähällä väkimäärällä Vanhan Kellarin jälkeen melkein kylmältä tuntui. Tanssilattia on Tulisuudelman kokoa mutta maanpinnalla olevaan kerrokseen asti siltä kohdalta avautuva sali antaa mukavasti tilan tuntua ja osa kaiuttimista on saatu sijoitettua hieman korkeamalle, jolloin DJ:n soittamat soundit tule aivan suoraan korvan korkeudelta.

Alkuillasta oli melko vähän väkeä. Kohdeyleisö, jolle levynsoittaja musiikkia pyöritti ei tanssilattialla aluksi näkynyt (ja sen ajan kun me siellä olimme hyvin vähän silloinkaan). Lattiaa pääsi rauhassa testaamaan ja alkulämmittelemään buggin ja fuskun askeluksella musiikkia mukaillen. Huonosti harjatuille haljasnahkapohjaisille kengilleni lattia oli aavistuksen verran liukas, ei kuitenkaan tarvinnut yhtään varoa liukastumista kun antoi vain reilummin painetta kohti lattiaa. Näillä kengillä pystyi ihan sujuvasti tanssimaan myös parketia ulkopuolella olevalla kokolattiamatolla. Parketin reunalla olevaa listaa pitää vähän varoa maton upottaessa, mutta ei tunnu kauhean ongelmalliselta. Myös Kultani mummokengillä pito ja luisto oli sopivaa

Oikean La Strada aloitti soiton puoli kymmeneltä. Musiikki tuli tunnettuun tyyliin hienosti esitettynä, Kiitos orkisterille! Settien lajivalikoima poikkesi, kuten kuppilan ilmoittelusta voi päätellä, normaalista La Stradan esiintymisistä (ainakin niissä jossa aiemmin olen ollut). Kaikki orkisterin soittama musiikki oli kuitenkin tansittavaa (hitaampia evrgreenejäkin mielestäni, jotain rumbahtavaa, foksia, svengaavia jive-kappaleita, fuskattavaa tiukkarytmistä rock'n'rollia), joten harmittavaa ettei tanssijoita ollut muutamaa paria enempää. Myös nuorempi kohdeyleisö liikkui välillä parketilla.

Huvittavaa oli että ravintolan tyrkyttämillä väliaika jympytyksillä oli ehkä enemmän vanhemman tanssityylin yleisöä kuin varsinaista kohderyhmää. Ehkä he tulevat vasta puolen yön jälkeen. Ehdimme seurata vain kaksi orkisterin 45 minuutin settiä, kun ravintolan välilevyt jytisivät puoli tuntia. Toisen orkisterin setin päätyessä kello oli puoli kaksitoista, joten puoli viidestä alkanut tanssahtelu alkoi tuntua riittävältä. Ja orkisterin ja sen laulusolistin Louis Priman ikivihreään päättämä setti jätti hyvän mielen näistä lyhyehköstäkin La Stradan tansseista.


TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu