TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hidas valssi /kontakti vai ei... (Kalle Kotka 2006-09-30 16:49)

Miehen käsien asento

Hambi
2006-10-26 8:53

Vaikka kilpatanssin jäykkä asento ei lavoille sovi ja vastustan ajatusta oikeista ja vääristä asennoista ja liikkeistä lavatansseissa, haluan hieman puolustaa tanssiasennon opettelun merkitystä.

Käsille opetellaan tietyt paikat, koska sillä tavoin rakentuu se raami, jolla vientiä ja seuraamista helposti ja menestyksellä käytännössä toteutetaan. Kun raami pysyy, voi ruumiinosiensa paikat valita vapaammin. Esimerkiksi sisään päin suuntautuvalla pressillä saa vientiin paljon helpotusta aikaiseksi myös sylitansseissa. Helpointa tilan saavuttaminen on sijoittamalla kätensä tanssinopettajien ohjeiden mukaisesti.

Omasta kokemuksestani voin kertoa, että ennen kilpatanssin alkeisharjoituksia luulin tietäväni tanssimisesta jotakin ja pärjäsin lavoillakin ihan mukavasti. Kaikkien tanssien opettelu on kuitenkin kannattanut aloittaa alusta uudestaan, koska tekniikoiden hiominen kilpatanssisuuntaan on olennaisesti helpottanut tanssimista aikaisempaan verrattuna. Koko ajan tuntuu siltä että onnen ja henkilökemioidenkin yhteensopivuuden merkitys vähenee ja energiaa jää enemmän musiikin tulkinnalle. Tanssikursseilla opetellaan sääntöjä, jotta niitä voisi tanssipaikalla tyylikkäästi rikkoa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu