TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hidas valssi /kontakti vai ei... (Kalle Kotka 2006-09-30 16:49)

Kontaktiko vaiko eikö

Nippo
2006-10-25 7:08

Saatan olla poikkeus (ehkä en kuitenkaan), koska olen huomannut, että naisen tanssikokemus ei juuri vaikuta siihen, onko häntä helpompi viedä kontaktissa vai ilman. Koska vienti tapahtuu vartalolla, on vienti (ja seuraaminen) helpompaa kontaktissa. Luonnollisesti vähemmän tanssineen kanssa tulee välttää monimutkaisempia kuvioita ja ulkopuolisia askeleita, joiden ottaminen kontaktissa vaatii hieman enemmän kokemusta.

Muuten olen sitä mieltä, että kontaktissa tanssiminen on ainoa oikea tapa tanssia vakiotansseja, niin kilpailuissa kuin lavoillakin. (vaikkei kilpailuissa ketään kontaktin puuttumisen takia diskatakaan, kuten eräs "asiantuntija" kirjoitti). Vaikka tämä alkaakin mennä itsensä toistamiseksi, kopioin tähän osan aikaisempaa kirjoitustani.

"Mitä enemmän käännöksiä tehdään, sitä välttämättömämmäksi vartalokontaktin säilyttäminen tulee. Käännöksessä on toinen osapuoli sisäkehällä, ja toinen ulkokehällä. Mitä suurempi etäisyys miehen ja naisen välillä on, sitä pitemmän matkan ulkokehällä oleva joutuu kulkemaan. Ilman kontaktia on vaikea saada aikaan riittävän suurta käännösmäärää. Lisäksi kummankin painopisteen tulisi olla mahdollisimman lähellä parin keskinäistä painopistettä, mikä parhaiten toteutuu hyvässä kontaktissa."

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu