TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Järvenpäästä Hesarissa (Kaminiitto 2006-10-17 8:55)

Kuka on Pro?

Burlakka
2006-10-17 16:43

Kaminiitto: ”…Tarinan painotuksesta sai helposti sen kuvan, että ainoana vetonaulana pro-porukallekin olisi ollut Marita Taavitsainen.”

Kiitos lukuvinkistä. Omasta harrastuksesta on aina mukava lukea. Jäin pohtimaan sitä, mitä mahdoit tarkoittaa tuolla pro-porukalla. Golfissa pro on henkilö, joka saa rahaa golfin peluusta tai opettamisesta. Tarkoitatko pro-tanssijalla tällaista tanssin ammattilaista vai aktiivista harrastajaa? Onko oman seuran harjoituksia vetävä pro? Onko osa palstalaisista pro-porukkaa, ainakin muiden mielestä? Vai onko ne lavalle tulijat, jotka kilpailevat vakiotanssissa, lattareissa tai rock- ja swingtansseissa pro-jengiä? Näitä vakiotanssijoita tuntuu lavoilla joskus olevan. Niitä yritän erityisesti varoa, koska he vievät kolmen parin tilan sekä liikkuvat ja pyörivät muita paljon nopeammin kyynärpäät ojossa.

Tämä saattaa kuulostaa jostakin hiusten halkomiselta, mutta yritän kysyä, tarkoitetaanko palstalla pro-lla jotakin tiettyä ryhmää vai mahtaako pro olla tanssin puolella väljästi käytetty termi, jolloin puhuja ja kuuntelija saattavat ajatella eri asioita? Eri merkityksessä käytettynä sama termi voi saada erilaisen arvolatauksen, esim. kielteisen tai myönteisen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu