TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssikurssilla pelkkiä miehiä (historiaa) / Kirjaesittely (Elisa 2006-10-09 7:34)

Tanssin ja musiikin suhteesta

Tutti Frutti
2006-10-10 13:57

Suomessa lähinnä alkeiskursseilla lindyssä käydään läpi kasikuvioita, mutta jatkotasoilla sitten jo rikotaan säälittä kaseja kuten muuallakin maailmalla. Se siitä musiikkiin pakottamisesta.

Puhuin perusaskeleista, en kuvioista. Mutta kun nyt otit kuviot puheeksi, niin pari sanaa niistä.

Osaan vasta vähän lindyn alkeita: perusaskeleiden lisäksi muutaman kahdeksaan laskettavan kuvion. Olen valtavasti nauttinut siitä, että alusta asti kaikki sopii niin hyvin musiikkiin, ilman rytmin rikkomisia. (Siis toisin kuin esim. fuskussa ja jivessä.)

Tiedän kyllä, että jatkossa lindyssä opetellaan myös noita kuuteen laskettavia kuvioita. Lienevät nekin ihan jees. Toivon mukaan kahdeksaan laskettavat pysyvät silti valikoimassa enemmistönä. Joka tapauksessa tulen luultavasti käytännössä suosimaan kahdeksaan laskettavia kuuteen laskettavien kustannuksella.

Se siitä musiikkiin pakottamisesta.

En tunne pakottavani tanssia musiikkiin silloin, kun pyrin tanssimaan musiikin (esim. fraasien) mukaan. Ajatus on vieras ja vastenmielinen.

Totta kai joidenkin kuvioiden sovittaminen musiikkiin on helpompaa ja luontevampaa kuin toisten. Sanoisin kuitenkin mieluummin niin, että kun mitä tahansa askelsarjaa tai kuviota sovitetaan tanssiessa musiikkiin, käydään eräänlaistaneuvottelua, jossa neuvottelevina tai sovittelevina osapuolina ovat (viejän ja seuraajan lisäksi) tanssilajille ominaiset askeleet, kuviot yms.ja tanssittava musiikki.

Ei daamiakaan voi (eikä halua) pakottaa seuraamaan mitä tahansa. Täytyy suostutella.

Minulle musiikki on tanssimisen lähtökohta - ei pelkkää tanssin säestystä. En halua alistaa tanssia musiikin tahdottomaksi orjaksi, mutta en myöskään tehdä musiikille tarpeetonta väkivaltaa. :)

Kirjoittajan avainsanat: perusaskel, kuvio, lindy hop, kädenalitanssit, tanssimusiikki

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu