TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Latosaari 30.9.2006 (J06 2006-10-01 11:27)

Ulkokehä ja nopea tanssi

Tapani
2006-10-03 13:32

Periaate jonka mukaan nopeat kiertävät ulkokehää on hyvä periaate sinänsä ja varmaan toimiikin hyvin jossain päin maailmaa, mutta minusta se ei oikein istu suomalaisten lavojen arkitodellisuuteen jos lavalla on vähänkin enemmän väkeä.

Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin nopeat tanssijat ovat yleensä pieni vähemmistö mutta ulkokehä on pinta-alaltaan hyvin suuri osa salia. Jotta muutama harva nopea tanssija voisi edetä esteettä haluamallaan nopeudella ulkokehää tanssijoiden suuren enemmistön pitäisi kerääntyä isoksi massaksi keskemmälle jotta he olisivat poissa tieltä. Ei tule tapahtumaan eikä se olisi minusta reiluakaan.

Toisekseen ne jotka tanssivat nopeasti eivät useinkaan tanssi nopeasti jatkuvasti tasaisella nopeudella. Pikemminkin he harrastavat nopeita syöksähdyksiä. Ne ihmiset jotka tanssivat nopeasti ovat yleensä samoja ihmisiä jotka välissä myös hidastelevat tai pysähtyvät tekemään taivutuksia tai vastaavaa. Näinollen nopeat tanssijat eivät kuitenkaan voisi tanssia ulkokehällä kuten haluaisivat.

Minusta paras systeemi sille että tanssipaikalla on muutama harva nopea tanssija on se, mikä oman kokemukseni mukaan usein käytännössä tapahtuu: Nopeat tanssijat ovat keskellä kaikkein hitaimpien seurassa kun suuri massa kiertää ympärillä. Jos itse tanssin nopeasti niin tanssin mieluiten nimenomaan hitaiden tanssijoiden keskellä, koska hitaiden tanssijoiden lomassa on helpompaa luovia ja käyttää hyväkseen syntyviä aukkopaikkoja. Samaten se, että pysähtyy itse ei ole niin haitallista koska toiset tanssijat ovat joko niin hitaita että heidän edestään pääsee yleensä ajoissa taas liikkeelle tai sitten muita epäsäännöllisellä nopeudella tanssivia joille esteiden lomassa luoviminen on normaali tapa tanssia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu