TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hidas valssi /kontakti vai ei... (Kalle Kotka 2006-09-30 16:49)

Hidas valssi /kontakti vai ei...

Kissa
2006-10-02 11:32

Perusasioiden pitää olla kunnossa, jotta tanssi sujuisi ja sen oppiminen helpottuisi. Kilpatanssijat ovat kaikki aloittaneet pohjalta, joten heillä on perusasiat kunnossa. Ei kannata antaa sen hämätä, että televisiossa näkyvät kilpatanssijat näyttävät kaikki samasta puusta veistetyltä. Aika moni on aloittaessaan ollut ihan tavallisen pulliaisen näköinen. Ahkera treenaus muokkaa vartalon aika nopeasti kilpatanssijoille tyypilliseen kuntoon. Varsinkin alaluokissa ja senioreissa tanssivien parien keskuudessa näkyy pulskiakin kilpailijoita. TV ei anna todellista kuvaa kaikista kilpatanssijoista. Tavallisia ihmisiä hekin ovat.

Tyylillisesti kilpatanssia ei ole edes suotavaa kopioida lavoilla, mutta tekniikka-asioista kannattaa ottaa oppia. Mattimeikäläisten tanssia helpottaa, kun seuraavat (kilpatanssistakin tutut) asiat ovat kunnossa: ryhti, vartalon kannatus, painopiste (napa liikkuu), liiketekniikka (tukijalan käyttö), tanssiote (tilaa daamille) ja vienti (vartalolla, kädet vain avustavat).

Ymmärrän kyllä, että alkeiskursseilla opetetaan tanssimaan vartalot erikseen. Kun perusaskeleet alkavat sujua, on aika siirtyä opettelemaan muitakin tanssin osa-alueita. Muuten ei voida puhua tanssista, vaan kyse on lähinnä kävelystä.

Vertauksena voisin sanoa, että synnytyssairaalasta saadaan neuvoja vain vastasyntyneen hoitoon. Muutaman kuukauden ikäisen hoitoon saadaan uudet ohjeet neuvolasta. Leikki-ikäisen ja koululaisen kanssa toimiminen vaatii taas päivityksen omissa toimintamalleissa. Mielestäni tanssin opettelu sujuu samaan malliin, ellei sitten halua jämähtää vastasyntyneen asteelle. Se toki on jokaisen oma valinta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu