TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kokeilempa tyhjästä päästä (Stefanus 2006-09-27 19:24)

Epätietoisuuden selvittämiseen...kysymys rumbasta

Nippo
2006-09-28 19:39

Tämä keskustelu rumban rytmityksestä tuntuu tulevan esiin säännöllisin väliajoin.

Kilpatanssissa, joka pohjautuu cuban rumbaan ajoitus on 2 3 4(1). Se, millä askeleella haluaa tanssin aloittaa, on makuasia, mutta yleensä aloitetaan joko check-askekeella 2-iskulla tai painonsiirrolla iskuilla 4 ja 1. Monimutkaisempia kuvioita lukuunottamatta 1-iskulla ei oteta askelta.

Toinen rytmitys, jota jotkut (onneksi harvat) edelleen opettavat, on 123(4), jossa check-askel otetaan musiikin 1-iskulla, ja 4-iskulla ei oteta askelta. Tätä ajoitusta käyttävät lähinnä neliörumbaa opettavat tanssiopettajat. Vaikka neliörumbassa käytetään eri perusaskelkuviota kuin kuubalaispohjaisessa rumbassa, en pidä tätä virheenä, koska mielestäni olennaista tanssissa eivät ole kuviot, vaan rytmi ja liike. Tämä ajoitus on kuitenkin musikaalisesti väärä. Sinäänsä, neliörumba on keinotekoinen, amerikkalaisten tanssiopettajien kehittämä helppo varsio rumbasta. Se, että check-askel otetaan 2-iskulla ei ole jotakin, joka on vain päätetty, vaan seutausta siitä, miten aidot latinalaisamerikkalaiset tanssijat tanssivat aitoon musiikkiin. (Arthur Greenburg's History of Rhumba, Mambo & Cha Cha)

http://www.geocities.com/sd_au/livinghistory/mamboarthur.htm

1 2 3 4 1 Olet saari meressäin 2 3 4 1 2 3 4 olet polte veressäin 2 3 4 1 2 3 olet taikaa rakkauden 4 1 2 3 4 1 hehku sen niin lämpöinen...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu