TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kokeilempa tyhjästä päästä (Stefanus 2006-09-27 19:24)

Kokeilempa tyhjästä päästä

Stefanus
2006-09-27 19:24

Kokeilempa, millasta on kirjoittaa tanssinettiin ilman, että olisi yhtään ajatusta etukäteen, ei käsitystä mitä meinaan kirjoittaa. Jos niitä ajatuksia on ollut aikaisemminkaan. Mutta antaa nyt tekstiä tulla, jos on tullakseen.

Viime lauantaina taisin jotain raportoida Iitiästä. Mietitäämpä hieman lisää. Palstalaisia oli kuulemma ollut pilvin pimein - näin olin palstateksteistä ymmärtävinäni. Vaan kun en pinssejä huomaa tai en osaa oikesta kohdasta katsoa, yhtään uutta tuttua ei Iitiän illan aikana ilmaantunut näköpiiriin. Muutenkaan ei tämän kesän aikana ole palstatutut lisääntyneet, vain pari uutta tuttavuutta kesäkauden avajaisissa Syvälahdessa. Ja enhän minä ihan nuoria "tytönhupakkoja" edes uskalla hakea. Ei taitu boogie woogiet siihen malliin, että mukana ehtisi.

Mitä Iitiään tulee, niin tietenkin Talvikki piti tanssittaa. Epäili mokoma, etten tuntisi. Mentiin muuten laiskan miehen jenkkaa - eka puolisko. Toinen nopeammin, tai hetkinen, eihän se tempo ollut yhtään nopeampi. No se perinteinen tapa lisäpyörähdyksin nyt vaan nopeammalle tuntuu. Lähtiessä Talvikki osui oviaukolle samaan aikaan, huikkasi "Oliko mukava ilta". Siihen minä, että "ainahan Etelä-Karjalassa on kivaa". Sellasta smooltookkiahan se.

On nuo tanssit taidettu nykyisin turhalla kiireellä pilata, se on vähän niinkuin kilpaurheilu. Ei edes kahville tai tuopille ehdi. Kai se hyötyajattelua on, kun harvoin reissuun lähtee, niin ei oikein malta edes pysähtyä. Parit paidanvaihdot lennossa - pitäisiköhän vanhan miehen rauhoittua.

Vai onko se sitten niin, että kesällä me eteläsavolaiset elämme. Talvella sitten käperrymme pirttiemme nurkkiin talvihorrokselle. Kun katselee tuonne pimenevälle Mikkelin torille. Yksi torikahvila siellä nyhjöttää, mahtaa olla orpoa kahvilanpitäjällä aamuyöstä. Vielä torinalusparkkia nämä huimapäät suunnittelevat, vaikka ei kahta korttelia pitemmäksi tarvitse ruuhka-aikanakaan autoaan viedä. Se on se nykyihminen sellainen, että kävely on myrkkyä-etenkin kauppakassien kanssa. Mutta kukahan sinne luolaan ajaa kesähelteellä. Varmaan turisti, kun tapana on vieraissa kaupungeissa ajaa parkkitaloihin tai torinalusparkkeihin. Mutta laskelmat näyttävät sille, että toriparkkia tarvitaan - no tarvitsee kuka tarvitsee. Vaan kauniin torin sitten purkavat jos päätöksen rakentamisesta tekevät. Sellasta se on kaupunkisuunnittelu.

Viimeisen sotaharjoituksen tänään Savon Prikaati piti keskellä kaupunkia. Vanha prikaati on kohta muisto vain. Paljon jää vapaata metsää kirmailla kaupungin kupeelle. Ei siitä niin pitkää itketty muistaakseni kun Lappeenrannassa Rakuunapataljoona lakkautettiin, paljon vanhempihan se oli. Perustettu muistaakseni 1638.

Karkialammelle jäisi iso kuntotalo tanssia. Vaan siinä on pirun nihkeä lattia. jotain kumiseosta. Ei käy tanssikengän alle. lähempää kaupunkia se tanssitalo pitäisi saada, kävelymatkan päähän. Saivathan järvenpääläisetkin, tämä on epäreilua. Kaikki menee etelään-tanssitalotkin. Siitäpä keksinkin, ensi talvena on eduskuntavaalit, nythän on lupausten aika.

Tuossa torin toisella laidalla on vanha kunnon Kaleva. Nyt se on vielä vähän aikaa pimeänä. Mutta kohta siellä soitto soi. Mutta tuskimpa ne mitään sille kivilattialle ovat tehneet ja mihis ne niitä tolppiakaan ihmisten tieltä siirtäisi, muutenkin noita kattoja aina silolin tällöin romahtelee.

Nyt tunnustan reilusti, että tuli turjhaa täytettyä palstatilaa, mutta kunhan kokeilin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu