TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Millä perusteella valitset tanssikurssin? (Pia M 2006-09-25 11:32)

Millä perusteella valitset tanssikurssin?

Pia M
2006-09-25 11:32

Tuli tuossa puheeksi eräässä porukassa, että millaisia perusteita on tietyn tanssikurssin valinnalle... miten te palstalaiset valitsette? Opetettava laji tietysti merkitsee jotakin, mutta entä muut kriteerit?

Merkitseekö eniten opettajan tunnettuus, tuttujen suositukset, kurssin hinta, kurssin pitopaikka? Entä onko eroa sillä onko kurssi tanssikoulun/opiston vai tanssiseuran vai kenties kansalaisopiston tarjoama?

Minkä verran on merkitystä kurssimainoksella - esim. jos on hyvä ja selkeä mainos, niin saako se menemään myös tuntemattomamman opettajan/koulun kurssille?


Tutti Frutti 2006-09-25 12:55 =>

Omat valintaperusteeni tärkeysjärjestyksessä:

1. Aiemmat hyvät kokemukset samoista opettajista/opettajien hyvä maine. 2. Opetettavat tanssilajit ja kurssipaikka. 3. Kurssin hinta matkakuluineen.

Mainonnan laatu ei paljon vaikuta. Riittää kun ylipäätään saa tiedon kurssin järjestämisestä ja sen (mahdollisimman tarkasta) sisällöstä.


Krisse 2006-09-25 13:15 =>

Meidän seuran sisäisessä kyselyssä seuralaisilta kyseltiin millä perusteella kukin valitsee arki-illan tanssiharrastuspaikkansa. Lähtöoletuksena oli siis luultavasti jo valmiiksi se, että valinta tapahtuu seuran tarjonnasta - täällähän on maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin joka illalle 2-3 vaihtoehtoa.

Tärkeysjärjestyksessä kriteerit olivat: tanssilaji, aika, taso (opetusta viikko-ohjelmassa kolmella tasolla: alkeet, keski, jatko), paikka, ohjaaja ja hinta.

Seuran opetuksen hinnat ovat kylläkin varsin samaa tasoa kaikilla tunneilla, joten hinnan merkitys saattaisi olla suurempi jos hajontaa olisi enemmän. Näin ohjaajana on tietysti mukava tietää että silläkään ei ole niin suurta väliä kuka siellä edessä pällerehtää, ei tule niin kovin paineita ;)


Nalleneiti 2006-09-25 13:24 =>

Koluan läpi kaikki mitä on kohtuumatkan päässä tarjolla (menee yleensä matkan ansiosta leireilyksi) ja jonka saan aikatauluuni mahtumaan.

Tärkein kriteeri on mahdollisuus ilmoittautua yksinkin sekä toimiva parinvaihto, haluan OPPIA. Etenkin jatkoryhmissä opettajan lisäksi myös siis niillä muilla tanssijoilla on erittäin paljon merkitystä, aina tulee jotain hyvää treeniä! Kiitokset kaikille 'kollegoille'.


Jansku 2006-09-25 14:15 =>

Omilla kulmilla on vain vähän tarjontaa. Tuntuu olevan erilaista koulukuntaa, johon en itseäni millään pysty mieltämään. Siispä olen löytänyt oman joukkoni vähän kauempaa. Kurssilaisten ikä/tasot ovat itselleni miellyttävämpiä.

Tällä hetkellä en harjoittele vapaasti mitään, koska tällaisesta mahdollisuudesta en omilla kulmillani tiedä edes olevan. Jos on, tiedottamisessa on ongelmia.

Kurssivalinta tapahtuu niin, että ensin ajankohta, sitten opettajat, lajit, tasot ja paikka. Itselleni vähiten merkitsee hinta. Se ei tietenkään tarkoita että "maksoi mitä maksoi", mutta hinnoissa ei suuria eroja tunnu olevan.

Jos mietin mitä aloittaessani olisin tehnyt, helpoimmin olisi varmaan tullut lähdettyä ilman paria vaikka kansalaisopistoon. Tanssiseurat/koulut mielsin osaavammille ja pariskunnille (muistan ajatelleeni näin).

Kurssimainoksia en itse lue "sillä silmällä", ainakaan enää. Luulisin silti, että esim. alkeiskurssia järjestettäessä mainoksella olisi merkitystä. Selkeät, helppotajuiset kuvaukset kurssin kulusta ja tavoitteista yms. "Tuntemattoman" kursseille en edelleenkään lähtisi mainoksenkaan perusteella, vaan aina joltakin tarkistaisin. Toki nimekkäimmät alkaa olemaan jo nähty eli ovat tiedossa.


Drago 2006-09-25 14:13 =>

Ajankohta on varmasti tärkein valintaperuste. Jos kurssi pidetään sellaiseen aikaan, etten mitenkään esim. töiden vuoksi ehdi, jää kurssi käymättä. Tai leirin ohdalla aikaisemmin sovittu muu meno, häät, sukujuhlat tms. estää leirille osallistumisen.

Opetettava laji/lajit ovat varmaan toiseksi tärkein valintaperuste. Sitten tulee tasoryhmä ja kolmantena opettajat. Aikaisemmat positiiviset kokemukset ja tutujen kehut kannustavat osallistumaan vieraampienkin opettajien kursseille, vaikka herkemmin tietysti tulee osallistuttua nimekkäiden opettajien tunneille.

Pitopaikka ja hinta kulkevat käsi kädessä. Kurssin hintaan lasken aina mukaan majoitus/matkakulut eli ns. kokonaiskustannukset ratkaisevat.

Mainostuksella on vaikutusta, erityisesti tuon tasoryhmän ja lajien osalta. Tahdon hyvissä ajoin ennen kurssia/leiriä tietää täsmälleen mitä lajeja on tarjolla, mihin aikaan, kuka opettaa ja millä tasolla.


Jora 2006-09-26 12:43 =>

Laji ja taso tärkeimmät. Mieluummin menisin seuraan, mutta niissä yleensä pariongelma esteenä. Helposti tulee käytyä samassa paikassa, uuteen "kouluun" meno aina vähän vaikeampaa. Mielestäni opetus on ollut aina hyvää, jotkut ammattilaisia ja jotkut menestyneitä tanssijana. Koulujen kurssit usein lyhyempiä, joten helpompi sijoittaa tilanteen mukaan aikatauluihin.

Isoissa ryhmissä (>20 paria) olen harvoin käynyt, vähän epäilyttäviä, mutta joissakin tilanteissa kenties paikallaan. Aina voi jotain oppia ja erityisesti lavatanssijalle eri kouluttajien ryhmissä käynti suositeltavaa.

Kommentit: [Jerryjee]


Avanaq 2006-09-26 15:00 =>

1. Tasojako kurssilla. Mieluiten useampi tasoryhmä tai selvät kriteerit. Yleensä ei kiitos (viikonloppu)kursseille, joissa on vain jatkotaso. Tanssijoiden taitotaso.

2. Opettajien oletettu ammattitaito

3. Opettajien opettama tanssityyli ko. lajissa

4. Sijainti

5. Hinta


Palomita 2006-09-26 15:28 =>

Tanssikurssin valintaan vaikuttaa eniten laji ja sopiva taso, sitten aika ja paikka ja kurssin järjestäjä. Opettajan tunnettavuudella ei ole merkitystä, taidolla on, käyn yleensä kerran katsomassa (jos mahd) uuden maikan tunnit ja vasta sitten päätän menenkö. Periaatteessa kurssin järjestäjällä ei ole väliä, mutta yleensa olen päätynyt kyllä tunnettujen koulujen/seurojen tunneille. Ja jos/kun on hyviä kokemuksia jostain koulusta/seurasta niin pysyn siellä. Seuroissa tosin on isoja eroja eri opettajien/ohjaajien välillä.

Hinta ei ole ratkaiseva, jos opetuksen taso vastaa hintaa, olen kyllä pyrkinyt ottamaan enemmän kuin yhden kurssin yhdestä seurasta/koulusta koska se on yleensä halvempaa kuin kurssi/seura. Mutta tälläkin hetkellä makselen 2 seuran ja 2 tanssiyhdistyksen jäsenmaksuja ja käyn kertamaksullisilla tunneilla.

Periaatteessa ei ole väliä onko kysymyksessä seura vai koulu, laji ratkaisee tämän aika usein automaattisesti. Kansalaisopiston tunneilla en ole ollut (en ole edes tutkinut kurssitarjontaa vaikka tiedän ainakin yhden ihan hyvän maikan siellä opettavan).

Tunneilla pysymiseen ja jatkokursseille menemiseen opettajan taidolla on minulle ratkaiseva merkitys. (Kurssien lopettamisesta voiskin tehdä oman listan). Yleensä käyn erittäin tunnollisesti niillä tunneilla jotka olen valinnut, mutta jos opetus tökkii niin luovutan, koska en mene kursseille tappamaan aikaani vaan oppimaan. Erittäin hyvien maikkojen (=vaativien) tunneille voin mennä huonoon aikaan hankalaan paikkaan jos laji/taso on sopiva. Ja tulipa juuri aloitettua uusi laji jota ei ollut tarkoitus aloittaa (vielä) kun opettajat olivat hyviä (panostavat perustekniikkaan).

Mainonnalla ei ole juuri väliä, tunnen aika hyvin PKS tarjonnan ja kuulun monelle tanssipostituslistalle ja seuraan useaa palstaa, joten kuulen kursseista hyvin muutenkin. Täällä kurssitarjontaa on niin paljon että joudun jättämään aina pois joitain lempilajeja siksi että menevät päällekkäin muiden lajien kanssa. Jokaisen kauden alussa onkin melkoisesti pähkäiltävää mitä ottaa ja mitä jättää kun vielä osa tunneista pitäis sovitella aikatauluun parin kanssa (ja ne lempilajien sopivat tasot sattuvat aina samalle päivälle :-( )

Nuo edelliset kriteerit koskevat viikottaisia kursseja, leirien valinnassa on erilaiset kriteerit. Leireistä haluan tietää tarkan ohjelman/tasot/opettajat ennen kuin edes harkitsen niille menemistä.


E.Tuomas 2006-09-28 13:43 =>

Yksi tanssikoulu ja sen lisäksi yksi opettajapari minulla on boikotissa liiallisten äänenvoimakkuuksien takia.

Sitten on boikotissa, jos opettavat suomalaisen tangon kovin epätangomaisesti.

Boikotissa on myös huono pedagoginen osaaminen. Näin on ollut jopa, vaikka on Oulusta tuore diplomi.

Edellämainitun ulkopuolelle jää onneksi monta koulua ja opettajaa. - Ehkäpä eniten painotan nykyään sitä, että kurssilla olisi kivaa tai oppisin itse tarpeelliseksi kokemiani asioita. Musiikin teoria on minulle tarpeen ja tulkinta kiinnostaa edelleenkin. - Ei siis enää kursseille siksi, että kun tuokin pitää osata tai ettei kaikki muut pääse edelle.


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2006-09-28 20:12 =>

Opettajan perusteella: Aaltosten opetusta piti mennä katsomaan, kun moni suositteli. Tanssilajin perusteella: Arkkutango johti Stariin, Lindy ja BW Cometsiin (näistä on jo unohtunut mitä mahdollisesti oppi). Tanssituttujen suositusten perusteella: Taitokolmio Keravalla oli pari-kolme vuotta tanssineelle hyvä.

Tällä hetkellä ratkaisevaa. Tanssilaji - Opetuksen oletettu taso - Ihan perusaskelta ei viitsi mennä hinkkaamaan (vaikka varmasti pitäisi) - Opettaja ja kurssin ajoitus. Kerran viikossa kursseihin ei tunnu olevan aikaa - Tiedotus sikäli, että kurssista pitää tietää, jotta sille osaa mennä - Tärkeää myös millainen porukka treeneissä käy.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu