TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Matalalentoa Kisarannassa (Jerryjee 2006-09-17 10:58)

Monenlaisia 'vaaranpaikkoja'...

Kikka
2006-09-19 20:47

... Kaikissa kädenalitansseissa syntyy liian laajasta ja/tai liian voimallisesta viennistä ja/tai 'veltoista' käsistä ja/tai heikosta kropan hallinnasta viejällä tai vietävällä. Jos huiskii vaan valtavalla puhdilla menemään, niin takuulla on vaarassa oma ja kaverin ja muiden tanssijoiden fyysinen hyvinvointi, puhumattakaan psyykkisestä hyvinvoinnista.

Harvoin on tanssipaikoilla niin paljon tilaa, että voisi kovin isosti tanssia. Ja toisekseen mä ainakin tykkään pienestä viennistä/tanssityylistä paljon enemmän, noin yleensä ;-) Hmmm, mahdanko olla oikeassa, kun luulen pienen viennin olevan haasteellisempi tapa ja vaativan enempi tanssikilometrejä. Jotenkin tuntuu, että isosti vievät olisivat vähempi kilometrejä askeltaneet?

Vastuu törmäilyjen välttämisestä toki on enemmän viejällä, mutta on seuraajalla oma vastuunsa myös.

Manjaanalle ( ja muillekin ) kerron oman tyylini reagoida mahdottoman laajaan/voimalliseen vientiin - anteeksi vaan miehet - yritän omaa menoa pienentää, mutta jos se ei tepsi, saatan seisahtua vallan kokonaan, jos vienti on riuhtomista ja tuntuu melkein tekevän kipeää... En suostu menemään sillä tavalla, katson tiukasti...ja sen jälkeen asia on syytä myös sanoiksi pukea, sopia tanssin jatkosta...

nimim. 'omapäinen likka'

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu