TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jivettäjän BeeWee (Amelia 2006-09-18 21:24)

Jivettäjän BeeWee

Nanna
2006-09-19 13:20

" Pieni "nojaus" taaksepäin riittää siten että hartialinja liikkuu taaksepäin ja käsi pidetään jäntevänä. Samalla saadaan aikaan vartalovienti naisen liikesuuntaan. " - Ripe

Nojaus on sikäli harhaan johtava termi, että painopiste ei liiku. Se pysyy edelleen samassa kohtaa päkiöillä. Itseasiassa hartiatkaan eivät välttämättä liiku vaan keskivartalo. Kiristys ei tapahdu kädestä vaan selästä, lapaluusta. Selkä jännittyy lapaluun lihaksista, ja käsi siirtyy taaksepäin, mutta käden lihaksissa ei tapahdu mitään eroa. (Vedä lapaluita yhteen -> kädet liikkuu, tee sama niin, että käytät myös rintalihaksia ja liike on sitkeä ja tasainen -> sama asia, jota haetaan.)

Vartaloviennin synty riippuu ihan opetustavasta ja kuvion tekotavasta. Helpoin ehdottomasti on miehen oma siirtyminen taakse päin. Kun mies ottaa ensimmäisen askeleen taakse, tulee naiselle automaattisesti vienti eteen.

Mutta edelleen: Tehkää, kuten valmentajanne neuvoo tekemään. Heillä on varmaankin joku syy, miksi opettavat kuin opettavat ja joku pidemmän tähtäimen ajatus siinä, mitä heidän käyttämällään tavalla voitetaan toisaalla.

Kirjoittajan avainsanat: vartalovienti, kuminauha, connection

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu