TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Järvenpään Tanssikeskuksen avajaiset (Kaminiitto 2006-09-17 9:28)

Järvenpään Tanssikeskuksen avajaiset

Andreas pks
2006-09-17 17:59

Isot pojat ja tytöt ovat kertoneet kuinka mukava henki ja kivat tanssit ovat olleet Järvenpäässä ennen. Nytpä siis tutustumaan millaista "elämä" uudessa Huvikeskuksessa on.

Seutu oli ennakkoon tutkittu P-paikkojen suhteen. Koko vanha teollisuusalue oli ikäänkuin vilkkaassa elossa kadunvarsien ollessa täynnään autoja näin avajaispäivän kunniaksi. Sinnepä sitten Euro-Sparin parkkialueelle ranskalaisen kiiturini saimme paikoitettua. Pusero niskaan ja kävelyvirran mukaan sekä kyltti opasteita oli seudulla. Hämärässä runollinen roihutulikuja johti pääovelle ja hups aika pitkä jono sisään 20.05. Ne mainitut neljä kassaa hoitivat meitä urakalla sisään ja samalla narikan maksukin.

Eteen avautui suorakaiteen muotoinen tanssisali. Orkesteri oli pääovelta katsoen kauimmassa päädyssä soitellen täyttä päätä lavalla kiitäville valssimusiikkia. Jippii minun huolenani olleet fanit voivat olla vaikka kuinka paksusti orkesterilavan edessä niin tanssimaan pääsee hienosti, upeaa. Sinne joukkoon heti daamini kanssa valsseille.

Lattia oli uutta koivuparkettia, mutta kuten sanottua ei tänään vielä luistanut nahkapohjillani kunnolla vaikka jotain liukastetta oli laitettu. No varmaan pian ne hionnat ja öljyäminen tekee lattian upeaksi tanssia.

Hakurivissä oli naisia aika pitkällä alueella salin reunalla ja tulopäädyssä. Mamboa soitettaessa heti alussa oli keskilattia kädenalitanssijoita niin täysi, että vain kapea rinki kiersi salia sylinä. Näytti hieman siltä, että "nuorisopää" näytti muodostuvan enemmän orkesteripäähän päin melko pitkänä rivinä. Hakee varmaan jonkin aikaa muotoaan tuo naisrivistö.

Elviksen jälkeen tuli Anita Hirvonen hieman yli 22 ja ilmoitti naisten hakutunnin alkaneen. Vilske alkoi käydä lattialla naisten tyhjentäessä lähes miesrivistön. Tanssijoiden tultua miesrivin väliin tai jäännöksen niin eivätpä he enää juuri pystyneet hakemaan tanssijoiden "läpi". Kerran jäin tähteeksi ja pujottelin tanssijoiden seasta päätyyn. Siellä oli naisten haku vielä kovaa kyytiä käynnissä joten minunkin "markkinat vielä aukesivat sille tanssiparille".

Anita Hirvonen lauloi tapansa mukaan jotenkin katsojan vaistoamaisesti tuntemasta täydestä sydämestään upeita kappaleita. Musiikki tuli heidänkin orkesteriltaan mukavalla voimalla, joten kaiutinkaappien lähelläkin pystyi jotain puhumaan tanssitettavan kanssa saati vielä paremmin kauempana.

Olin hakemassa erästä melko nuorta pitkää naista ja "ankkuroin" silmäni häneen, mutta hänpä otti ja lähti livohkaan siitä :) No siinä pokkana hain vierestä ja onni potkaisi kunnolla. Vaalea Lahtelais-tyttö tanssikin aivan upeasti höyhenen kevyesti seuraten hidasta sylitanssia. Tälläisia kohokohtia, helmiä vuodessa elämässä sattuu aina muutamia. AHH tälläisen tanssinautinnon jälkeen voi taas tanssia normaalien hyvien kanssa.

Naistenhakutunnin lopulla nopean kappaleen tullen piti jo daamini kanssa lähteä kahvilaan nestetankkaukselle. Oikealla oli ilmainen vesijono ja saipa siitä sitten muutkin virvotusjuomat samasta jonosta jatkaen kassalle. Jämäköillä uusilla kahviokalusteilla istuen juomat nautiskellen alkoi paitakin olla jo melko kuiva :) Saliin palatessa oli vallalla vielä sekahaku.

Paikka on vielä jonkunverran keskeneräinen, mutta pääasia, että pääsimme sinne jo tanssimaan ja mitäs pienistä, niitä voi parannella tulevaisuudessa. Valtavat ilmahormit eivät ilm. olleet vielä kuin osittain käytössä sen verran ihmisjoukko paikan sai lämpmäksi. Ovien aukipito kylmillä ei ole hyvä jatkossa. Valaistus oli aluksi hämärää, mutta miestenpuolen "teollisuustason" loistevalot valaisivat paikan sitten riittävästi. Valaisimiahan voi katossa harventaa siis toimivia vaikka joka toinen tai joka kolmas valaisemaan. Kunhan salin seinillä olevat kaiuttimet tulevaisuudessa pystyy liittämään orkesterien bokseihin niin äänitaso salissa tullenee olemaan kiitettävä. Naisten- ja miestenhaun ilmoittamat valotaulutkin kunhan ovat paikoillaan toimivina niin mikäs tässä lähitanssipaikassa on tanssiessa.

Paljon oli pinssiläisiä ja tuttuja tanssikurssilaisia sekä muita tanssijoita paikalla "uutuuden mukaisessa menossa" mukana. Paikka ja tanssi-ilta oli kokemanani miellyttävä ja tänne tullaan uudelleen.

Jalkojen väsyessä (ehkä lattia) n. 24 aikoihin oli kotiinlähdön aika. Roihukuja ei enää jaksanut valaista kokonaan tietä vaikka olivatkin nättejä. Paikan ja kadun välille olis hyvä saada ulkovalaistus. Valonheittäjillähän se voisi onnistua aluksi (miinuksena niiden häikäisy).

Onnea ja menestystä uudelle lähitanssipaikallemme.

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu