TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Järvenpään Tanssikeskuksen avajaiset (Kaminiitto 2006-09-17 9:28)

Järvenpään Tanssikeskuksen avajaiset

Rumbatar
2006-09-17 13:22

Päällimmäisiä tunnelmia: pimeys, kuumuus, ahtaus, uutuus, keskeneräisyys.

Pimeys: Tuskin oli pelkästään juhlallisuuksien vuoksi jätetty katuvalot sytyttämättä. Romanttiset roihut johdattivat tanssipaikalle. Pelkäänpä vaan, että kun syyssateet saapuvat ja hiekkatie tulee täyteen vesikuoppia ja kuraa, eikä niitä sitten näe, niin paljon kenkä- ja lahjepyykkiä tulee. Ja varmasti kuraa sisällekin, hienolle parketille asti.

Kuumuus: Valtavat ilmastointikoneet eivät jaksaneet viilentää tuollaista avajaiskansan määrää. Hiki virtasi pitkin selkää, niskaa, otsaa. Keskilattialta löytyi yksi hyvä paikka, johon kunnolla tuuli. Onneksi kuitenkin järjestäjät ymmärsivät avata hallin isoja ovia ulkosalle. Pakkasella tuosta tulee kyllä ongelma.

Uutuus ja keskeneräisyys: Lattia oli hieno ja uusi. Ja siksi varmaankin vielä vähän nihkeä. Pikkuremppaa vielä sinne tänne tarvitaan, että ympäristöstä tulee viihtyisä. Tuo lienee vain ajan ja rahan kysysymys. Paikka tuoksui ihanasti remontilta.

Ylläolevat lienevät kuitenkin vain kasvukipuja ja ajan kanssa paranevat. Tavallisena tanssi-iltana todennäköisesti puuttuvat tuo kamala ruuhka sekä tanssietiketistä tietämättömät poikittaistanssijat. Kädenalitanssijat yrittivät kiltisti pörrätä keskellä. Parhaiten tuntui kuitenkin löytyvän tilaa salin loppupäästä, vaikka siellä sitten tietenkin olivat hakurivit, ja elämä sillä tavalla levotonta.

Kahvila toimi hyvin, henkilökunta oli ystävällistä. Lohivoileivät houkuttelevia. Ilmaista vettä jaossa, tosin hiukka hankalassa paikkaa, kun vedenjuojat jonottavat samassa jonossa kahvia ostavien kanssa. Vesijohtojen siirtäminen lienee kuitenkin kohtuullisen suuri remppa. Olisin toivonut myös, että musiikki olisi kuulunut kahvioonkin.

Narikan sai maksaa lippujen kanssa yhtä aikaa, mikä on hyvä juttu. Eipä tarvitse pikkukolikoita kaivella vielä takkia luovuttaessa. Pankkikortti ei käynyt, vain käteinen, mikä miinukseksi laskettakoon.

Isäntäpari toimitteli asioita pitkin iltaa, kulkivat ihmisten seassa ja olivat iloisen ja tyytyväisen tuntuisia. Ja ihan syystä. Uuden tanssipaikan perustaminen lienee valtaisa urakka, josta ei varmaan mitään ymmärrä, jos ei ole sitä itse koskaan tehnyt. Paikasta jäi kuitenkin positiivinen maku; uusi on aluillaan. Onnea ja menestystä!

Kirjoittajan avainsanat: Järvenpään tanssikeskus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu