TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Syysmuuttoa, vuoden viimeiset tanssit Riutalla (Ramona 2006-09-03 12:29)

Riuttaa talviuniin peittelemässä

Foksahti
2006-09-03 13:20

Viikonlopun tansseihin Tanssikrouville oli perjantaina aikomukseni mennä, mutta ilmaantuikin tilanne että ei sitten suotavaa ollut lähteä, vaan vasta lauantaina. Veilä on kesää jäljellä, joten katsoin jonkin kesälavan jossa en tänä kesänä ole käynyt ja Riutanharjulle sitten kulkuni suuntasin.

Matkaan lähdin hyvissä ajoin, mitä en ole viime aikoina onnistunut tekemään. Matkaakin oli mukava taittaa seuraillen muutakin kuin kelloa ja nopeusmittaria. Kääntyessäni moottoritieltä vielä reilu puoli tuntia ennen tanssien alkua, jouduin odottelemaan autojonoa. Pitkä oli letka jonka perään sitten kännyin. Samaan suuntaan kun olin menossa niin mieleeni tuli, josko tanssit ovatkin alkaneet tuntia ennen? No tuo letka sitten kääntyi vielä Riutalle, vaan nämä olikin ne ensimmäiset autot paikalle. Hetken jo luulin että jäin taas startista, mutta vartin vielä sai odotella lippuluukun aukeamista.

Luukulla odotellessa siinä sitten yksi pariskuntakin jo oli odottelemassa. Mukava oli siinä aikaa kuluttaa juttutuokion kera. Sisälle mentäessä vielä kahvion puolella turistiin, kun orkesteri ei vielä varsinaista soitantaansa ollut avannut. Olihan tiedossa musiikillisesti nautinnolliset tanssit, kun tahteja oli lyömässä Pekkaniskan Pojat.

Niin ne tanssitkin sitten alkoivat valssin merkeissä, kuinkas muutenkaan. Siihen se sitten loppuikin mitä ajallisesti illasta muistan. Huomioin kyllä välillä että oli niitä naistenhakujakin, mutta illan tanssit olivat todella, etten sanoisi - nautinnolliset. Naisten rivi oli runsas ja toinen toistaan viehättävämpiä. Siinä sitten kappaleiden alussa rivistöä ihailtaessa hätäsimmät taas kerkesivat eturivistöä karsimaan näkymän oleellisesti muuttumatta. Jostakin syystä taas tällä kertaa poimin haettavia usein sieltä takarivistä.

Niin tuntui olevan hyviä vietäviä, että fiilistely kävi taas niin kovilla kierroksilla, että pääsi muutamia taivutuksiakin väliin tulemaan. Polkkien ja masurkkojen lisäksi täytyi pitää yhdet nopeatkin huilintaukona. Tulipa poislähtiessään tämä tapaamani pariskunta vielä juttusille kun huilimassa satuin olemaan. Mukavia fiiliksiä voi saada vaikka ei aina lavalla tanssisikaan. Liekö ollut päivän suunnistukisoilla osuutensa kuin eivät jalat enää noihin nopeisiin meinannut suopua. Mutta nuo illan foxit olivatkin sitten se illan suola, varsinkin ne hitaat. Eipä tainnut viejälläkään silmät pysyä auki kuin murto-osan, jotta ei niihin tolppiin kovin kolahtelisi. Hiljaisena en paljon muutenkaan puhu, mutta nyt olin täysin sanaton. Ei siinä sitten kappaleparien välissä tullut suusta muuta kuin syvää hengitystä puolin jos toisin. Silmätkin voi kertoa paljon... Eikä siinä daamillakaan hakuriviin tuntunut kiire olevan, joten taisi triploiksi mennä. - Tää muistetaan!

Kunnes illan viimeiset valssit loppuivat piti laskeuta taasen tälle planeetalle. Niin oli loppuilta ollut luomet painuksissa että kotimatkallakin tuntui vaikealta niitä ylhäällä pitää. Vaan sittenpä heräsin todellisuuteen kun jalasta kesken ajon rupesi tuntumaan "suonenveto". Eipä auttanut muuta kuin auto tiensivuun parkkiin ajaa ja odotella tuon kivun poistumista. Tiedä sitten pitäisikö ilta rauhallisemmin ottaa ja pitää enemmän taukoja, vai mitä? Ohjeita ko. tapauksiin olen saanut ja niistä oppia yrittänyt ottaa. Vaan nämä illat... vie täysin mukanaan.

Minä kiitän ja kumarran nautinnollisesta illasta jonka kanssanne sain viettää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu