TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Esankalliolla saunomassa toistamiseen... (Tikruli 2006-08-26 15:28)

Esankalliolla saunomassa jälleen kerran...

Tiltti
2006-08-27 12:08

Keskiviikon Kisarannan jälkeen sitä tuskin malttoi odottaa perjantain tansseja, joten olo oli jo valmiiksi hieman euforinen. Tai sitten ihan muuten vaan väsynyt vähistä yöunista johtuen. Mutta se ei odotusta haitannut ollenkaan, sillä kaksi edellistä Finkkutanssia olivat olleet sellaisia, ettei niitten jäkeen ole oikein mitään kovinakaan kummoista ajatusta hetkeen ole päähän sanut muodostettua. =) No sama linja tuntuu jatkuvan edelleenkin, sillä näin sunnuntainakin tuntuu vielä ettei noista fiiliksistä ole päässyt puusta pitkälle. Mutta mitäs niistä kun kerran on hyvä olo.

Tosiaankin, sisällä ilmasto olosuhteet oli lievästi verrattavissa johonkin turkkilaiseen saunaan iman sitä höyryä. Kuuma tuli ja hiki valui noroina jättäen tuskin kovinkaan montaa kuivaa paikkaa. Luultavasti suurimmalla osalla tanssiväestä koki asian samanlailla, sillä hikisyys ei mielestäni haitannut ketään tanssitettavaani. Ei ainakaan niin että sitä olisi huomannut.

Koska ilta oli kahden orkesterin muodostama. Niin ei sovi Finkkuja ihan yksinään ylistää, vaan illan täydensi Markus sekstetin osuus missä Finkkujen nostattamat tunnelmat eivät päässeet ollenkaan laskemaan. Finkkujen esittämistä kappaleista mieleen jäivät Sieluni kaunis Maria, jota en kerennyt ollenkaan tanssimaan, Kissanainen, Hiljaiset sillat sekä Americanos (tjms.) Lisäksi mieleen jäivät Moskovan valot ja Uralin pihlaja, mutta en osaa yhtään sano kumpi ne esitti. Muut kipaleet ovat näköjään jääneet unholaan. Tämä osoittaa omalta osaltani ainakin sen että ilta on ollut sellainen ettei tanssimiselta ja siihen liittyviltä fiilistelyiltä ole mieleen muuta jäänyt. Osa fiilistelyistä olikin intensiivisyydelyään ihan omaa luokkaaansa sisältäen sellaisia elementtejä joihin en ole noin suurina määrinä törmännyt muualla kuin loppukesän Finkkutansseissa Kisarannassa, Ämyrillä sekä Esakalliolla. Näistä vielä Someron suunnan paikoissa erityisesti.

Mikähän liene mahtaa olla syynä moiseen? Onko Finkkujen kokoonpano muutos tuonut sellaisia uusia elementtejä heidän esitykseensä, että se välittyy meihin tanssijoihin ihan uudella tavalla. Omalta osalta olen huomannut tämän ihan uudella tasolla tanssimisena. Ainakin oman kehon käyttö on lisääntynyt huomattavasti musiikin tulkinnassa.

Kiitokset kaikille illan aikana tanssitetuille vanhoille sekä uusille tuttavuuksille, jotka muodostitte illastani aikamoisen paketin mistä ei varmaankaan pääse ihan heti yli. Eikä ole tarvekkaan...eikä halua. Tämä olikin yksi tämän kesän kohokohdista.

Lisää tälläistä =)

Kirjoittajan avainsanat: Esakallio

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu