TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Cha-chan sopimattomuus lavoille (Avanaq 2006-08-24 15:36)

Cha-chan sopimattomuus lavoille

Jora
2006-08-25 10:39

..tilaa n. 3x3 metriä

Välttämättä noin paljoa tilaa ei käytetä, ulkopuolinen vain saattaa saada kyseisen vaikutelman. Hyvinkin tuollaisen tilan alueella jotkut liikkuvat cha chaassa. samoin ajateltuna foksilla tilatarve on usein koko sali. Mutta se tila ei suinkaan ole koko aikaa poissa muilta. Taitava tekee tarvittaessa kuvioita pienessä, lyhyeksikin aikaa vapautuvassa tilassa, ts. osaa käyttää tilan tehokkaasti muut huomioiden.

Osa ihmisistä kokee joutuvansa vaaravyöhykkeeseen, vaikka ketään ei ihan lähellä vielä olisi. Riippuu kunkin tanssijan omista kokemuksista ja myös paljon eri tanssilajien tietämyksestä. Cha cha ei ole mitenkään poikkeuksellinen laji, mutta saattaa toki olla se "vaarallisin". Kontakteja tulee joskus, kaikissa lajeissa.

Itselle useimmat "pähältä piti" ja joskus oikeatkin törmäykset/kontaktit naapureihin ovat sattuneet minulle vaikeimmin ennustettavassa (tai siis yllättävässä) tilanteessa: lähinaapurit liikkuvat erityisen hitaasti. Vähänkin isomman ja korkeamman selän takana näkyvyys rajoittuu. Ne laaja-alaisesti liikkuvat huomaa ja osaa ottaa huomioon paremmin. Vapautuvan tilan "valloitustilanteet" ruuhkassa ovat myös riskialttiita törmäyksille.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu