TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa (Cati 2006-08-16 8:15)

Parillinen ei (taas) tajua...

Tapani
2006-08-24 13:40

Toisaalta, miten ihmeessä muita mitenkään häiritsemätön keskenään tanssiva pari voi olla niin haitaksi, että se pitää painostaa tahtomattaan vaihtoon ja tästä harmistuneena pari lopettaa kokonaan? Kun ei siitä pakottamisesta ja painostamisesta mitään hyvääkään seuraa.

Kurssilla voi esimerkiksi olla 10 paria joista 9 osallistuu parinvaihtoon jos se on pakollista mutta muuten ei, ja 1 pari tiputtautuu pois. Tällöin niistä 9 parista saatava hyöty yksinäisten osallistumisen mahdollistajina on riittävä korvaamaan sen, että 1 pari lähtee. Luonnollisestikaan se, että tämä 1 lähtenyt pari saisi tanssia keskenään ei sinänsä haittaisi ketään, mutta silloin menisi pohja siltä että muitten pitäisi osallistua parinvaihtoon omalta osaltaan.

Ei ole myöskään mitenkään poikkeuksellista että jos pari on seurustelupari vain toinen osapuoli haluaa jatkuvasti tanssia vain parinsa kanssa ja toinen haluaisi päästä kokeilemaan opetettavaa asiaa myös muiden kanssa. Tälläisille ihmisille on helpotus että käsky parin vaihtamiseen tule joltakulta muulta.

Onko sitten kiva tanssia sellaisen kanssa, josta tietää, ettei toinen halua sitä, mutta tanssittaa pakosta ja pitkin hampain, ilman mitään motivaatiota?

Jos vieraan kanssa tanssiminen on noin kova paikka niin sitten ei minusta kannata osallistua tanssikurssille jossa on parinvaihtopakko. Mitäpä tuosta, muita vaihtoehtoja tanssin opiskeluun jossa moista pakkoa ei ole löytyy kyllä.

Minä en tajua vaihtoon pakottamista enkä painostamista, eivätkä kaikki tajua taas oman parin kanssa tanssimista ja siitä saatavaa etua. Sovitaanko silti vaan yksinkertaisesti, että annetaan kaikkien taaplata tavallaan eikä vaadita parillisiakaan tekemään vastoin tahtoaan?

Ei kukaan pakota ketään osallistumaan tanssikurssille jossa on parinvaihtopakko. Kuten tässäkin säikeessä on tullut esille jotkut ihmiset pitävät pakollista vaihtamista hyvänä asiana, ainakin joskus, erinäisistä syistä. Joku voi haluta tarjota parempia mahdollisuuksia yksinäisille tanssijoille, toinen pitää parinvaihtoa hyvänä pedagogisesti tai opettajalla voi olla vaikkapa tanssikulttuuri-idealogisia syitä. Näistä perusteista voi olla eri mieltä mutta maassa maan tavalla - järjestäjä tai opettaja päättää millä tyylillä haluaa opetuksensa järjestää ja oppilaat päättävät haluavatko osallistua. Minusta kukaan ei tarvitse vapautta tehdä mitä haluaa kurssilla, jolle osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Kurssin vetäjä voisi vaikka vaatia että parinvaihdon lisäksi kaikkien pitäisi olla alasti tai suudella tanssin lopuksi pariaan eikä tässä ole vapaassa maassa mielestäni mitään vikaa niin kauan kuin kaikilla on vapaus olla osallistumatta tälläiselle kurssille jos se sisältää opetusmetodeja joita pitää epämukavina. Kuten olen jo aikaisemminkin sanonut minä tietysti kannatan sitä, että tälläisistä asioista kerrotaan etukäteen mainonnassa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu