TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa (Cati 2006-08-16 8:15)

Parillinen ei (taas) tajua...

Nanna
2006-08-24 11:14

"Ei siis niin, että sinulla olisi velvoite "lainata" omaasi vaan että parillasi olisi velvoite hoitaa oma osuutensa. Se, onko pari, ei ole tälläisen kurssin kannalta olennaista. Osallistujat eivät ole pareja ja yksinäisiä vaan miehiä ja naisia (tai viejiä ja seuraajia)."

Jos kurssi-ilmoituksessa lukee "Tule yksin tai parin kanssa, kaikki pääsevät varmasti tanssimaan!", kuten yleensä lukee, osallistujat voivat olla myös pareja ja se pitää heille sallia.

Sitten toinen juttu, parilla on velvoite hoitaa oma osuutensa. Itse näen PARIN velvollisuudeksi silloin huolehtia, että oma pari pääse tanssimaan. Eihän ole yhtään reilua, että ollaan pari, mutta vain toinen parista tanssii koko ajan.

Ja ei siinä mitään, voin ihan hyvin antaa hänen kärsiä velvollisuudestaan ja hakata päätään seinään vaihdossa, kunhan se ei edellytä, että minun pitää tanssia muiden kanssa. Eikä sitä, että joudun sitten kuuntelemaan ruikutusta siitä, miten hän kärsi vaihtamisesta ja rakentamaan oman harjoittelumme uudelleen.

Jos kumpikaan ei pidä vaihtamisesta ja katsoo sen lähinnä turhaksi itselleen, niin miksi ihmeessä ketään siihen pitäisi pakottaa sillä verukkeella, että toisen osapuolen kuuluu tanssittaa kaikkia ja luopua omista eduistaan. Ja vielä maksaa siitä "kärsimyksestään" saman verran, kuin kaikki muutkin oman osapuolensa edustajat, jotka taasen nauttivat tilanteesta.

Saako oma parini sitten tanssia vapaasti kanssani, jos me kiikutetaan sinne toinen mies vaihtoon? (Tietysti semmoinen, joka ei tulisi ilman pientä lahjontaa.) Olisiko se sitten reilua kaikille?

"Myös parittomat voivat tiputtautua pois siitä syystä, että suuri osa kurssilla olijoista on pariskuntia ja treenaamaan ei oikein pääse."

Ikävästi ajateltuna: Yhdestä parista saa tuplat tuloja verrattuna parittomaan... Surullista, mutta totta.

Toisaalta, miten ihmeessä muita mitenkään häiritsemätön keskenään tanssiva pari voi olla niin haitaksi, että se pitää painostaa tahtomattaan vaihtoon ja tästä harmistuneena pari lopettaa kokonaan? Kun ei siitä pakottamisesta ja painostamisesta mitään hyvääkään seuraa. Onko sitten kiva tanssia sellaisen kanssa, josta tietää, ettei toinen halua sitä, mutta tanssittaa pakosta ja pitkin hampain, ilman mitään motivaatiota? En vaan voi käsittää. Kai se sitten sitä suomalaista kateutta on tai jotain.

Minä en tajua vaihtoon pakottamista enkä painostamista, eivätkä kaikki tajua taas oman parin kanssa tanssimista ja siitä saatavaa etua. Sovitaanko silti vaan yksinkertaisesti, että annetaan kaikkien taaplata tavallaan eikä vaadita parillisiakaan tekemään vastoin tahtoaan? Kyse on kuitenkin vapaaehtoisesta ja iloisesta asiasta: Tanssin opettelusta.

Kirjoittajan avainsanat: parinvaihdosta

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu