TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa ("Reino" 2006-08-15 17:57)

(Taas) vaihdon hyödyllisyydestä harjoituksissa

Nalleneiti
2006-08-21 13:33

Niillä leireillä, missä olen ollut mukana, on 0-2 paria tanssinut pelkästään keskenänsä (Lavaguru, SUSEL:n suurleiri, Valasranta, Fuskaajat). Tämä on erittäin vähän, kun yhdelläkin oli n. 450 osallistujaa. Mutta niissä oppiminen lieneekin henki ja elämä! :o)

Totta kai jokainen saa keskittyä tanssiessakin enempi parisuhteeseensa tai vain keskinäiseen tanssinharjoitteluun, jos haluaa. Ja niin on syytäkin tehdä varsinkin, jos esmes yhteinen aika on kortilla.

Aikaa myöden montaa saattaa kuitenkin harrastus viedä niin mennessään, että nälkä kasvaa syödessä eikä silloin välttämäti tule tarpeeksi haasteita, ellei ala niitä oikein 'ahmimaan'.

Viimeisissä treeneissä tuli taas yksi etu vaihdosta esiin. Oli yksi uusi, varsin vaikea kuvio, missä monella kai meni sormi suuhun. Ei auttanut yhden parin kanssa pähkäily eteenpäin eikä vielä toisenkaan, kun kummallakaan osapuolella kerran ei raksuttanut. Vaan se kolmas osasikin sitten jo ennestään ja ringissä kiertäneet naiset siis myös oppivat viimeistään sillä kohtaa - ja pystyivät neuvomaan jälleen omia vaihtuvia parejaan (ja myöhemmin kotona omiaan). Kun jokaisen treenaajan taidoista edes osakin jakaantuu useammalle, voitaneen puhua jo varsin tehokkaasta verkosto-oppimisesta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu