TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa (Satunnainen tanssija 2006-08-15 10:40)

Parillisten vaihdosta ja vähän tasoistakin...

Krisse
2006-08-18 10:53

Minulle ainakin kävisi sellainen järjestely jossa voisi hypätä vaihtorinkiin sitten kun on kuvion yms oppinut tekemään oman parin kans.

Me olemme käyttäneet sellaista systeemiä jossa oman parin kanssa harjoittelevilla on oma "alueensa" ja vaihtavat ovat piirissä. Aina sitä liikehdintää tapahtuu näiden kahden alueen välillä, jotkut vaihtavat ensin ja haluavat sitten viimeisessä vaiheessa tanssia ja kertailla oman parin kanssa. Jotkut opettelevat uudet asiat ensin oman parin kanssa ja tulevat sitten kokeilemaan oppimaansa muidenkin kanssa. Jotkut eivät vaihda tänään ollenkaan, mutta ensi viikolla sitten taas.

Pidimme viime talven jatkotasoisia tunteja, jonne aina silloin tällöin ilmaantui enempi alkeistasoisia yksittäisiä ihmisiä ja parejakin mukaan. Vaikea on kurssilta ketään pois käännyttääkään... yleensä sanoin heille että kurssilla edetään jatkotason mukaan mutta yrittää saa, ja neuvoja kannattaa tulla pyytämään. Meillä oli myös yksi konkaripari "apuohjaajina" ja he usein ottivatkin nämä henkilöt vähäksi aikaa hoiviinsa. Naiset pääsivät yleensä nopeammin mukaan vauhtiin, mutta miehillä menee pidempään. Onneksi ryhmässä oli useita sellaisiakin naisia, jotka totesivat että seisomisen vaihtoehtona voi hyvin auttaa aloittelevampaa miestä oppimaan. Kun naisia on kuitenkin enemmän, en tiedä olisiko se parempi vaihtoehto että kyseiset miehet jäisivät kokonaan pois?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu