TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa (Cati 2006-08-16 8:15)

Parillista alkaa (taas) ärsyttää...

Tapani
2006-08-18 10:57

Joku jopa kirjoitti, että kursseille parin kanssa tulevan pitää tavallaan jo sisällyttää kurssimaksuunsa se että laittaa parinsa vaihtoon yhteisen edun nimissä vaikkakin kurssi on kaikille samanhintainen. Tällä periaattehan kurssimaksu on korkeampi sille joka tulee parin kanssa.

Näin siinä tapauksessa, että paria pitää omaisuutenaan jota ei pitäisi olla velvollisuutena lainata muille. Toinen tapa katsoa asiaa on, että jos kurssilla on parinvaihtopakko se tarkoittaa sitä, että osallistujilla on velvoite osallistua omalta osaltaan siihen, että muutkin kurssille saapuneet pääsevät oppimaan. Ei siis niin, että sinulla olisi velvoite "lainata" omaasi vaan että parillasi olisi velvoite hoitaa oma osuutensa. Se, onko pari, ei ole tälläisen kurssin kannalta olennaista. Osallistujat eivät ole pareja ja yksinäisiä vaan miehiä ja naisia (tai viejiä ja seuraajia).

Paljon fiksumpaahan olisi, että parin kanssa tullessa saa alennusta. Silloin tämä kannustaisi ihmisiä kaivamaan itselleen parin ja ainakin tasapainottaisi parijakaumaa.

Ja antaisi parittomille ihmisille kuvan että he ovat ei-toivottuja osallistujia ja että kurssi on enemmän suunnattu pareille. Silloin voisi jäädä yksinäisiltä tanssiminen aloittamatta ja pari löytymättä.

Nykyisellä systeemillä monelta kurssilta on tippunut pois pariskuntia, eli myös sitä puuttuvaa osapuolta, ketä tämä palvelee?

Sinänsä ei tietenkään ketään. Toisaalta sellaiset parit, jotka tälläisestä syystä tiputtautuvat pois ovat vähemmistössä, joten vaikkakin tätä tapahtuu ja se on ikävää se voi joissain tapauksissa olla hyväksyttävä hinta siitä, että parittomille tarjotaan paremmat mahdollisuudet harjoitella. Myös parittomat voivat tiputtautua pois siitä syystä, että suuri osa kurssilla olijoista on pariskuntia ja treenaamaan ei oikein pääse.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu