TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa (Satunnainen tanssija 2006-08-15 10:40)

Pakkovaihto?

Tapani
2006-08-16 14:04

Eikai oikeasti kukaan, missään järjestä kursseja, joissa olisi pakollinen vaihto?!?

Kyllä vain. On omakohtaista kokemusta.

Ketä tämä palvelee? Kai tällaiselle kurssille sillloin myös otetaan vain parillinen määrä viejiä ja seuraajia?

En ota nyt kantaa pedagogiikkaan, mutta pakollisessa parinvaihdossa on se etu, että silloin myös niillä joilla ei ole paria on paremmat mahdollisuudet osallistua kurssille. Jos viejiä ja seuraajia on yhtä paljon tätä asiaa voi katsella vain siltä kannalta kummasta tykkää ja kumpi on parempi pedagogisesti, mutta jos määrissä on epäsuhtaa niin silloin pakollinen parinvaihto tarjoaa myös parittomille mahdollisuuden osallistua ja päästä harjoittelemaan yhtä paljon kuin parilliset pääsevät.

Tälläisen kurssin kohdalla pakollinen parin vaihtaminen on tavallaan osa kurssin kustannusta: voit osallistua kunhan osallistut omalta osaltasi siihen, että kaikki osallistujat pääsevät harjoittelemaan tasapuolisesti. Tästä on tietysti hyvä mainita etukäteen mainonnassa.

Miten tällainen kurssi edistää tanssin mainetta ja mihin suuntaan?

Se edistää tanssin mainetta siihen suuntaan, että tanssia on mahdollista opetella vaikka paria ei kainalosta löytyisikään.

En sano, että pakkovaihto olisi kaikilla kursseilla hyvä idea. Se riippuu monista tekijöistä. Tietyissä tilanteissa se on kuitenkin mielestäni validi vaihtoehto.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu