TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Poika vai mies? (4711 2006-08-16 9:28)

Poika vai mies?

Tapani
2006-08-16 10:23

Jos nainen on tarpeeksi vanha kutsuakseen minua pojaksi niin hän on tarpeeksi vanha tullakseen kutsutuksi mummoksi. En kuitenkaan tietenkään puhuttele ketään lavalla mummoksi, koska ei ole mitään tarvetta käyttää termiä joka saattaa loukata kohdetta.

Minusta on turha keksiä asialle mitään uutta eufenismia. Poika ja nuorimies ovat täysin hyviä ja neutraaleja sanoja. Jos kuulija pistää ne pahakseen niin ei hän pistä pahakseen sanaa sinänsä vaan sitä asiasisältöä joka on että pidät puhuteltavaa keskenkasvuisena ainakin verrattuna itseesi. Jotta kuulija ei reagoisi korvaavaan sanaan täysin samalla tavalla sanan pitäisi olla sellainen että kuulija ei ymmärrä mitä sillä tarkoitat, ja siinä taas ei ole mitään järkeä.

Jos tunnet tarpeelliseksi pahoitella ikääsi niin tee se viittaamalla omaan ikääsi, älä tanssittajasi ikään. Voit esimerkiksi kutsua itseäsi mummoksi tai vanhukseksi tai vastaavaksi. Minusta tälläinen ei ole missään nimessä tarpeen, mutta jos haluat niin tehdä niin se on minusta parempi tapa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu