TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
(Taas) vaihdon toiminnasta harjoituksissa (Satunnainen tanssija 2006-08-15 10:40)

Lyhyemmät vaihdot

Avanaq
2006-08-15 14:04

Yhden kappaleen vaihtoväli on minusta normitilanteessa ehdottomasti liian pitkä. Vaikka lyhyemmillä vaihdoilla kokonaisodotusaikaa tulee saman verran kuin pidemmillä väleillä (oikeasti jopa enemmän vaihtoon tuhrautuvan ajan vuoksi), tuntuu yhden kappaleen ajan seisoskelu (= kolme minuuttia)melkoisen turhauttavalta. Sitten kun sattuu viejäksi herra, joka ei hallitse kuviota ollenkaan, menee seuraavakin kolmeminuuttinen hukkaan. Ja sitten taas odotetaan seuraavan kappaleen ajan. Ja nämä olivat sitten naisilta kuultuja mielipiteitä. Minulle miehenähän on melko sama kuinka kauan vaihto kestää.

Jos toimitaan ideaaliryhmässä (tasalaatuiset tasaparit) pidemmät vaihtovälit on parempi vaihtoehto. Myös ryhmän taso vaikuttaa vaihtoväliin: konkaripuolella on enemmän palikoita miettiä ja pohtia yhdessä miten jokin asia tulee tehdä. Valitettavasti (eikun onneksi) naisia tuppaa olemaan ryhmissä reilusti enemmän.

Riippuuhan vaihtoväli myös siitä mitä ollaan tekemässä. On eri asia opetella musiikin tulkintaa hitaisiin fiilistelybiiseihin kuin tehdä fuskun "tyttö käden alta" -kuviota alkeisjatkon tunnilla.

Kirjoittajan avainsanat: vaihdot

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu