TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Cha chaan aloitus (Peter 2006-08-10 18:55)

Cha chaan aloitus

Krisse
2006-08-12 9:31

Sitten tyhmä kysymys, miksei voisi esim. ajatella niin, että jos lasketaan vaikkapa yks-kaks-cha-cha cha? Eli laskijalle tämä ensimmäinen cha on ikäänkuin kolmonen? Ei kai se askellusta miksikään muuta

Useimmat ihmiset mieltävät "cha-cha-cha" kohdan askelikon olevan sen "sivulle-yhteen-sivulle" tms saseen/chasseen. Mainitsemallasi laskutavalla käy niin, että tuo kohta siirtyy musiikissa iskua aikaisemmaksi, eikä enää istu musiikkiin. Tulee siis iskujen numeroilla laskettuna yks-kaks-kol-et-nel, kun musiikissa rytmi menee yks-kaks-kol-nel-et.

(Saatan muistaa väärin, mutta muistelisin että jollain Åken videolla opetettiin ensin tuolla 1-2-3-&-4 -rytmityksellä, ja mainittiin että se on helpompi tapa päästä alkuun. Myöhemmin videolla tanssittiin oikeaan rytmitykseen selittämättä asiasta enää mitään.)

Jos taas tarkoitit sitä, että ensimmäinen askel otetaan kakkosiskulla mutta ajatellaan siinä kohdassa "yks", eli ei lasketa iskuja vaan askelia, niin sille ei varmaan liene mitään estettä ellei halua kommunikoida aiheesta muiden kanssa. Mahdollisella tanssikurssilla voi olla ongelmia, kun oma laskutapa poikkeaa kaikkien muiden laskutavasta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu