TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Marjamatkalla Hämeen sydämessä - raportti (Mustikka 2006-07-18 14:58)

Toinenkin etelän matkaraportti

Tehosekoitin
2006-08-03 12:25

Kolmen viikon varsin tanssipitoinen kesäloma alkaa lähetä loppuaan, onneksi, tuumaavat jalat.

Etelän kiertue alkoi siis vauhdikkaasti porukan mukana. Kierrettiin Mäntsälä, Riutanharju ja Jenkkapirtti, jossa oli oikein tanssitaitureiden suma kuninkaallisten iltana. Paras tanssi-ilta minulle ja ystäväkin löysi monta päivää kateissa olleen Rauhan ja pääsi iltakävelylle :)

Seurue lähti sitten kukin omille tahoilleen. Yhden rantasauna/lepoillan jälkeen suunnistin Syvälahteen. Esiintyjinä NeljänSuora ja Anne Mattila. Tupa oli täynnä porukkaa ja aavistelin että tuntematon kasvo taitaa saada toisenkin lepoillan. Mutta toisin kävi, mukavia ja asiantuntevia tanssittajia löytyi. Sunnuntaina oli vuorossa Metsälinna ja tangokuningatar orkestereineen. Soittajapojat hymyilivät siihen malliin että taisivat muistaa tuon tyypin olleen jo Jenkkapirtillä aiheuttamassa hämmennystä kun kokeiltiin miten polkka taipuu buggina. Mikkelin tanssihullujen herrat pitivät huolen monipuolisesta tanssi-illasta, kaunis kiitos heille.

Keskiviikkona pidin yksinpuhelua ja arpajaisia lähdenkö tutustumaan Tommolan uusittuun lavaan vai tuikituntemattomaan Savion lavaan Laukaaseen. Esiintyjä ratkasi, Sykkeen vetämänä siis Saviolle. Lava oli kauniilla paikalla järven rannalla mutta väkeä ei ollut juuri lainkaan, mikä harmi orkesterin kannalta. Tällä reissulla taisi illan pelastus olla vielä uutuuttaan kimalteleva pinssi sillä kaksi pinssiherraa tanssittivat kiitettävästi illanmittaan.

Sen jälkeen alkoikin uusinta kierros. Mikko Mäkeläistä piti päästä kuuntelmaan Jenkkapirtille. Nyt löytyi jo yksi "uusi tuttu", Humppis, joka lähti hymyillen tanssimaan, edellisellä kerralla Riutalla kun jouduin oikein maanittelemaan ennenkuin onnistuin ;)

Viimeinen etelän tanssikohde oli sitten Mäntsälä sillä PNP:n pojat osuivat ensimmäistä kertaa kohdalle. Heillä olikin mainiot musiikit. Kosketinsoittaja esitti illan parhaat rokit ja sai taatusti ansaitut huomionosoitukset vierestä seuranneilta daameilta.

Eilen pitikin sitten jo päästä tarkistamaan Hietasaaren meininki. Väkeä oli paljon mutta olipa mukava päästä tanssittamaan pohjoisen poikia joilla on todella ne raamit kohdallaan. Kurppikin innostui foksilla aaltosmaiseen musiikintulkintaan ja ne olivat varmasti parhaat tanssit mitä olemme yhdessä tanssineet, jatka Kurppi samaan malliin :) Sukelle kiitos kärsivällisestä opetuksesta, kyllä minä vielä sen rauhan jostain löydän kunhan saan tarpeeksi harjoitusta.

Summa summarum, loma oli antoisa. Kiitos kaikille tanssittajille, pinssiläisille, uusille ja vanhoille tuttavuuksille ja tietty alkuloman seurueelle, oli hauskaa. Toivottavasti nähdään viimeistään ensi kesänä.

Kirjoittajan avainsanat: Mäntsälän lava, Riutanharju, Jenkkapirtti, Metsälinna, Syvälahti, Savion lava

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu