TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiturneella etelässä... (Suke 2006-07-31 19:23)

Tanssiturneella etelässä...

Suke
2006-07-31 19:23

Pitkähkö tanssiturnee etelään päättyi eilen iltapäivällä. 16 päivän tanssiminen putkeen tuntuu kintereissä varmaan vielä huomennakin. Yllättävän hyvin kuusi kertaa leikattu oikea polvenikin kesti rundin, kramppejakaan ei tullut kuin kerran, hyvin siis tuli huolto hoidettua siltä osin.

Paljon tuli uusia tuttavuuksia matkan aikana ja tuttuja tanssinystäviä tavattua pilvin pimein. Osa uusista tuttavuuksista tuleekin kuulumaan läheisempään ystäväpiiriin jatkossa...näin toivoisin.

Tanssipaikoista Mäntsälän lavasta (uusi tuttavuus) tuli melkein kotilava (4 krt), vaikka etukäteisinfo ei ollutkaan kovin kannustavaa. Paikassa viihdyin kuitenkin hyvin. Miinuksia antaisin vesipisteen puuttumisesta, kalliista lipunhinnasta ja käsipaperin puuttumisesta wc:ssä. Se asia selitettiin johtuvan siitä, että paperit viskataan wc-pönttöön ja sinnehän ne eivät kuulu. Kahvion tiskiltä sai paperia kyllä. Ruuhkapaikkoja oli oikeastaan kaksi: esiintymislavan edessä ja naisten tyrkkyrivin kohdalla haun aikana. Muuten siisti paikka ja hyvä kontrolli tarjoilualueen rajoista.

Kolmilammi oli myös uusi tuttavuus ja siellä ihmettelin, miksei alkuillaksi voisi laittaa esim. rullaverhoja auringon puoleiselle sivustalle ikkunoihin! Nehän voisi rullata ylös klo 21 aikoihin, kun aurinko ei enää paista siltä suunnalta... Paikkana Kolmilammi on aika pieni, siisti paikka, jossa käy tanssitaitoista väkeä ilmeisen laajalta alueelta. Kuumuus ei ollut niin kova, kuin palstan kirjoituksista olin ymmärtänyt. Illalla jopa melko viileää.

Kolmas uusi tuttavuus oli Ämyri Somerolla. Alkuillasta meinasi liian liukkaaksi jauhottu lattia viedä fiilingit, mutta illan mittaan pito parani ja tanssihalutkin. Todennäköisesti fiilingit olisivat olleet vielä paremmat, jos musiikit olisivat olleet sopivammat. Anteeksi vain faneille, mutta Janne Tulkki ei innosta oikein erikoisesti. Tulinen Sydän soitti tangot aivan liian nopeasti ja oli koko ajan tunne, että juna tulee ja alta pitäisi ehtiä juosta pois. Musiikintulkinnalle ei annettu aikaa. Sama juttu koskee kyllä myös Taikakuuta, jossa solisti kiilaa ja yrittää sekoittaa tanssinautinnon, ainakin Mäntymäen sunnuntaitansseissa. Siitä huolimatta sain tanssia todella hienot tangot tulkintoineen, teveisiä vaan Riihimäelle!

Riutan naistentansseissa oli daami mukana, joten illan kulusta ei voi sanoa paljon mitään, kun keskittyi fiilistelyyn, hyvät musiikit oli, mutta vähänlaisesti mielestäni normaaliin verrattuna väkeä.

Kaksi kertaa Kapakanmäellä ja hyvät muistot niistä käynneistä, huolimatta toisen kerran maalaismarkkina-väestä. Paljon hyviä tanssijoita...

Niin, esiintyjistä ja orkestereista: ykköseksi omalla TOP-listallani nostan ehdottomasti Fortunan ja Arja Korisevan. Fortuna nykykokoonpanossaan on aivan loistava. Siinä on ytyä ja potkua, josta moni yhtye voisi ottaa mallia!!! Tulinen Sydän ja Taikakuu tuli jo mainittua. Omega ja Eija Kantola on myös hyvä, ehkäpä pikkuisen tiukempi ote muusikoilla toisi lisää särmää meininkiin, nyt oli ehkä keikkaväsymystä pikkuisen havaittavissa.

Mäntsälään sattui myös reissun huonoin yhdistelmä solistien kannalta: Anne Mattila ja Antti Huovila. Bändithän molemmilla on ihan mainiot. Anne ei aina muista sanojakaan, eikä mielestäni Mustasukkaisuutta-tangoa lauleta hymyssä suin tirskahdellen, tulkitse siinä sitten musiikkia!!! Antti Huovilan paassaaminen ja karjahtelu fiilistelybiiseissä rikkoo herkän tunnelman...hänen ohjelmistonsa on tanssittavampaa kuitenkin kuin Annen.

Tangokuninkaallisista kuningas-Marko on jotenkin vapautuneempi ja ohjelmistokin parempi kuin kuningatar Elinalla. Elina laulaa mielestäni liian korkealta ja ääni jää jotenkin ohueksi. Lumipallo-orkesteri on myös aivan mainio, eikä Fantasiankaan menossa ole moittimista.

Tomi Markkola ja Fernet on toimiva yhdistelmä, takuuvarma tanssikansalle, samoin Tommys ja C. Plogman. Teuvo Oinas ja Tanssikengät on toimiva yhdistelmä aikuiseen makuun.

Rönnin lavan tansseista on kirjoiteltu enemmänkin ja omalta kohdaltani se lava jää jatkossa kyllä väliin. Syy on yksinkertaisesti se, ettei ole mitään järkeä lähteä tuskastumaan siihen, ettei pääse liikkumaan kuin hissukseen ja koko ajan on kuitenkin tavaraa tulossa niskaan... Erikoinen paikka, kun siellä on paljon tanssitaitoisia naisia, mutta alakerran pubista tulevat urhot pilaavat tanssinautinnon tyystin. Ainakin minulta. Onneksi seurueessa oli 4 iloista daamia, jotka pelastivat paljon keskiviikkoillalta. Kuitenkin, kiitos ei Rönnille jatkossa.

Tarja Lunnaksen ja Rosson musiikkeja on myös moitiskeltu muuttuneen beat-voittoiseksi. Rönnillä varmaan niin olikin, en tiedä oliko M. Metsäkedon musiikit tietäen näin sovittu. Joka tapauksessa Mäntsälässä ainakin oli reippaat musiikit, onko beatin runsas tarjonta kiinni yleisöstä...varmaankin.

Kallioniemen tanssit Korialla olivat tosi mukavat ja hyvän tunnelman siellä tarjosi Syke. Tangokurssit jäivät yhteen rupeamaan liian liukkaan lattian vuoksi. Polvi kipeytyy alta aikayksikön alhaalla tanssiessa liukkaalla alustalla.

Jenkkapirtin naistentansseissa oli myös kiva meininki ja paljon tuli uusia hakututtavuuksia sielläkin.

Turneen viimeiset tanssit olivatkin jo kotimatkalla Syvälahdessa, jonne halusin tanssimaan Saska Helmikallion ja Magnetin tahteihin. He jäivät mieleen Tangomarkkinoiden setistään Atria-hallilla. Hyvin odotuksiin vastasivatkin ja mikäs oli tutun daamin kanssa fiilistellä koko ilta. Illan toinen esiintyjä Isto Hiltunen ja Sputnik-yhtyeensä saavat pitkän miinuksen soittovolyymeistään. Aivan järjetöntä! Ehkä tarkoitus olikin, että musiikki kuuluisi Haukivuorelle asti, mene ja tiedä... kiva ilta joka tapauksessa ja hyvä päätösilta tanssiturneelle viehättävässä seurassa, kiitos.

Kaikenkaikkiaan ikimuistoinen reissu ja saanee uusinnan ensi kesänä. Lämpöiset kiitokset ja halit kaikille Teille, jotka huolehditte majoitus-ja kuljetusjärjestelyistä. Samoin tietysti kaikille tutuille ja tutuiksi tulleille tanssinystäville!!!

Kirjoittajan avainsanat: tanssiturnee 2006

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu