TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nevada Kolilla (Aragorn 2006-07-31 11:34)

Nevada Kolilla

Aragorn
2006-07-31 11:34

Tämän kirjoituksen olisin voinut sijoittaa myös tanssipaikkoihin, mutta tulkoon nyt 'esiintyjiin' erityisenä kiitoksena tanssiorkesteri Nevadalle.

Runsas viikko sitten lauantaina rakkaani kanssa saavuimme Pielisen rannalle Kolin vuokramökille, ja aikaisemmasta viisastuneena ymmärsimme jo samana iltana nousta Ukko-Kolille hotellin tansseihin.

Olen viime vuosikymmenet oivallisesti välttänyt ravintolatansseja, kuvitellut niiden tanssilattiaa liian pieneksi ja ahtaaksi, ja muistakin lähinnä jo historian piiriin kuuluvista syistä.

Vaan tästä illasta sukeutuikin yksi kaikkien aikojen parhaita. Yllättäen pienemmällä lattialla olikin hyvä tanssia. Se oli sopivan liukas ja hyvässä kunnossa, pienempi koko tuki tanssia hyvin, ei tuntunut olevan kiirettä minnekään.

Ei asiakkaita eikä tanssijoita paljon ollut. Lattialla parhaimmillaan muutama pari meidän lisäksemme, mutta miellyttäväää oli että yhtään puskijaa ei ollut mukana. Jokainen piti sävyisästi oman paikkansa tai linjansa.

Ja sitten musiikki! Nevadan pojat vaikuttivat alkuun hieman arastelevilta ja ehkä kokemattomiltakin, mutta jo ensimmäisen tanssin aikana selvisi että heidän soitantonsa oli tanssillisesti aivan huippuluokkaa.

Mitään tasapaksua tai liian päällekäyvää basson tai muun rytmiosaston jumputusta ei ollut, vaan soitto tuntui koko ajan tuoreelta ja vetävältä.

Olen miettinyt tätä tanssillisesti vetävää rytmiä, mistä se muodostuu. Tai mistä muodostuu huono rytmi, sellainen joka saa kuin jalat pysähtymään?

Huono rytmi syntyy käsittääkseni siitä että iskun kohdalla soittimien iskut eivät mene ihan kohdalleen: jos tahti ei täysin pysy ja etenkin jos väärä soitin tulee selvästi liian aikaisin, niin se jarruttaa liikettä.

Hyvässä tanssirytmissä taas soitinten painotukset tulevat hienon hienosti peräkkäin järjestyksessä joka inspiroi liikettä.

Ehkä näin on tai sitten ei. Joka tapauksessa Nevadan soitto tuki tanssia esimerkillisesti ja innostavasti, rauhallisesti ja sävykkäästi.

Hidastukset ja taivutukset ja joitakin aivan uusia brassailuja oli hyvä tehdä kaikessa rauhassa, kun musiikin kulun pystyi hyvin ennakoimaan tahdin tai pari eteenpäin. Ja kuitenkin kaikki kuulosti elävältä ja tangot soivat rikkaina.

En tiedä missä Nevada yleensä tapaa soittaa, mutta tuli mieleeni että kehittäisikö ravintoloiden pienemmälle joukolle soittaminen jotenkin rauhallisempaa ja hyvässä mielessä 'viihteellisempää', tai ehkä intiimimpää soittotapaa kuin soitto lavoilla suuremmille joukoille.

Tämä kokemus oli joka tapauksessa niin hyvä, että harkitsen vakavasti tanssiravintoloiden ottamista ainakin jossain määrin mukaan tulevaisuuden tanssisuunnitelmiin.

Kirjoittajan avainsanat: Nevada

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu