TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ravintola Rönni (Humppis 2006-07-27 9:19)

Asennetta

Hippunen
2006-07-30 10:59

Tuskin kukaan on esittänyt täällä tuollaista väitettä, että "...ARVO IHMISENÄ..."! Toisten kirjoitukset voi näemmä ymmärtää just siltä kannalta kuin haluaa, niihin jotain lisäten tai jotain poistaen tasan sen mukaan miten asiat haluaa nähdä. Kun arvioi ihmisten käyttäytymistapoja, en ymmärrä miten siinä määritellään samalla arvo ihmisenä???

Voihan sitä arvioida vaikkapa jonkun maan villiä liikennekulttuuria, antaa arvosana 5 kuvaamaan sitä suhteessa siihen sujuvaan liikenteeseen mihin arvioija onyleensä tottunut. Kuitenkin kyseisen maan liikenteessä tavallisesti sompaileva viis veisaisi, oma arvosanansa olis varmaan lähempänä kymppiä-ja olisikin, ellei olisi niitä tiukkoja sääntöjen noudattajia sotkemassa hallittua kaaosta. Samanlailla voi arvioida viikonloppuliikennettä, kun sinne (hups, meinasin sanoa änkeää)tulee mukaan kuljettaja, joka ajaa kerran pari vuodessa. Köröttelee hiljaa satasen rajoituksella, ajaa milloin keskikaistalla, milloin reunassa. Puhumattakaan, jos on pikku sievässä. Saattaapa mukana olla vauhdin hurmassa muista piittaamaton 200 lasissa kaahailijakin. Kun nämä kaikki on samalla baanallla samaan aikaan, voi siitä antaa arvosanankin kuvatakseen muille vallitsevaa tilannetta omasta näkökulmastaa. Kukaan tuskin autoilijoiden ihmisarvoa siinä tulee kiistäneeksi.

Työt alkaa maanantaina. Joudun siellä arvioimaan sekä omaa että toisten toimintaa ja käyttäytymistä, joskus jopa numeroin. Kamalaa, jos heistä joku ottaa ja kääntää asiat tuolla lailla päälaelleen!!! Juu, kyllähän niitäkin joskus on, silloin väännetään rautalangasta ja käytetään työnohjausta.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu