TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Fraasien lopun ym. laskeminen (Sokkisha 2006-07-26 11:46)

Fraasien lopun ym. kuuleminen

Sokkisha
2006-07-26 16:33

Niinpä! Muutamasta syystä kuvittelen että tarkka laskeminen kuuluisi enemmänkin korkeintaan kilpatanssin puolelle jossa (saattaa) olla mahdollista tanssia juuri niitä kuvioita juuri sillä hetkellä kuin haluaa ja noudattaa jotain ennalta tehtyjä koreografioita. Lavalla ei pysty (en ainakaan minä) tanssimaan läheskään koko ajan sillä tavalla kuin haluaisin/voisin. Koko ajan joutuu väistelemään ja muuttamaan aikomuksiaan eli tilanne elää jatkuvasti. Edes perusaskeleen rytmitystä ei aina pysty noudattamaan joten tuntuu mahdottomalta kaavamainen laskeminen.

Kuten jo sanoinkin, TOISAALTA taas pitäisi tietää missä mennään ettei venyttele introa puoleen kappaleeseen asti tai ala taivutusta sitten kun esim. fraasin lopussa oleva kohta, joka suorastaan HUUTAA: "tee taivutus!" -meni jo äsken!

Ajattelen kanssa siten että haluan oppia tuntemaan musiikkia ja sen rakennetta paremmin ja eri osien erilaisuuden ymmärtäminen auttaa siihen "perstuntumalla" tanssimiseenkin. Ja voihan sitä laskea satunnaisesti, pätkittäin; vaikka ottamalla kiinni jostain sopivasta kohdasta kun tietää että pian tulee makea kohta vaikka hidastukseen. Nimittäin käyyttä hyödyksi niitä kursseilla opetettuja 8:n iskun kuvioita jotka päättyvät sopivaan fiilistelyyn. Fraasien "henkeen" , jos ne ovat selvästi erotettavissa toisistaan, -on helpompi yrittää uida sisälle kun ei ole mikään kiire ajoituksen kanssa. Kyllähän se sopii aloittaa "liitely" vaikka pari iskua myöhässäkin tai pistää marssiksi sitten kun huomaa että musiikki muuttui.

Vielä olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja siitä, mitä elementtiä kukin kuuntelee musiikista enempi: laulajaa vaiko rytmiä vai jotain muuta?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu