TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Fraasien lopun ym. laskeminen (Sokkisha 2006-07-26 11:46)

Fraasien lopun ym. laskeminen

Sokkisha
2006-07-26 16:16

Taitaa olla juuri noin, kuin sanot. En ollut aivan varma käsitteistä, mikä on tahti ja mikä isku. Ymmärtääkseni tangossa kuitenkin on 4 iskua/tahti. Pitäisi sitten kai puhua 8:n ISKUN kuvioista, eli 2:n TAHDIN kuvioista.

Tällä tavalla ajattelin:

iskut: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. askeleet: H H nn H H nn H H

-ja niin edelleen elikkä 2 kpl nopeata askelta (ja siten siis 1 isku) jää puuttumaan 8:n iskun sarjasta jotta siihen saisi kivasti lopetettua. Tätä kai tarkoitit. Sama pätee neljällä kertoen (fraasi). Tuohon tekee esim. oikean tai vas. käännöksen tai perusaskeleen 2 kertaa, joten aikaa jää "ylimääräistä" 2 hidasta askelta. Tai sitten "puuttumaan" 1 isku (2 nn:ää). Jos näitä ei mitenkään huomioi koko kappaleen aikana, eli ei "ota kiinni" edes fraasien lopussa, niin se lähtee rullaamaan omaa elämäänsä jolloin ainoa konsti lienee sitten se fiiliksen mukaan meneminen. Minkä takia minä näitä jahkun? No siksi että toisinaan kuulee todella neuvoksi että laskettaisiin koko ajan. Itselle se tuntuu aika vaikealta ainakin tällä taustalla kun opettelen vasta asiaa, -tiedä sitten onko kovat konkarit niin virtuooseja että pystyvät lookisti laskemaan ja ajoittamaan hienot tulkintakohdat kappaleeseen kellon tarkkuudella. Pitää seurata käytettävissä olevaa tilaa, väistellä, luovia, miettiä onko tilaa tehdä sitä ja tätä, onko vienti riittävän selkeää, kuunnella musiikkia... -loputon lista.

Sen takia meinaan ainakin toistaiseksi olla laskematta, mutta jotain pääperiaatteita musiikin rakenteesta olisi kai hyödyllistä ymmärtää ja käyttää niitä hyväkseen. Haluan vain kuulla, miten moni oikeasti laskee iskuja tanssiessaan.

Toisaalta... -onhan se vähän tyhmän tuntuista jos päätänkin tehdä oikeen viimmosen päälle revittelytaivutukset ja rupean siihen mutta se kohta musiikista menikin jo 2 tahtia sitten... -niinkin vain tahtoo helposti käydä. Olisi mukavaa jos osaisi ajoittaakin oikein noita juttuja että ne istuisivat musiikkiin. No, -ehkä sitten joskus...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu