TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Fraasien lopun ym. laskeminen (Sokkisha 2006-07-26 11:46)

Fraasien lopun ym. laskeminen

Vinkelis
2006-07-26 16:12

Oikeastaan tanssiminen on mennyt siihen pisteeseen, että en laske mitään, vaan jotenkin ymmärrän tai kuulen mitä musiikissa tapahtuu. Sielun syvistä syövereistä sitten pursuaa jotain ihan ihmeellistä musiikintulkintaa. Ajoitunee usein juuri noin kuten kohdassa 1 kysyit.

Sylitansseissa olen useasti kuitenkin huomannut että toiset ympärillä menevät nopeammin ja ikäänkuin puolitan nopeuden. Vastaavasti kiihdytän jossain vaiheessa tanssinopeutta niin nopeaksi kuin sen vain mennä voi...parista riippuen ja yleensä tauko, suunnan muutos, hidastus tms. ajoittuu ihan oikein. Siis pyrin olemaan musiikin sisällä.

Kun katsoo lavatangokilpailuja niin tosiaankin... Suomi on aika pieni maa ja tanssijat tuttuja keskenään. Musiikki on myös yleensä sitä samaa ja usein kuultua. Tanssijat mukautuvat, samaistuvat ja "leimautuvat" toisiinsa joten hyvin pitkälle kaikkien tanssiminen alkaa näyttää samalta. Jos musiikki olisi vaihtelevampaa ja rikkaampaa soisi se tanssijoille lisämahdollisuuksia tulkita enemmän, jolloin katseleminen olisi vielä hienompaa. Siis, onhan se upeaa joka tapauksessa :)

Ehkä joku neito voi enemmän kertoa viennistäni, koska niin paljon on tullut kommenttia siitä että vien eri lailla ja tulkitsen välillä jokaisen sanankin minkä artisti laulaa. Ja kun olen vielä enemmän tätä asiaa miettinyt, niin alkaa olla aivan selvää että musiikki määrää ihan täysin sen miten nautinnollista ( tai karmeaa...) menoa saan aikaiseksi. Tarkoitan tällä sitä, että tanssityylini muuttuu koko ajan etenkin noissa sylitansseissa.

Ja tämä on ei-ammattilaisen mielipide.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu