TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Veeti-valaan kanssa Kalajoen Hiekkasärkkien tanssilavalla (15. heinäkuuta) (Kristoffer 2006-07-26 15:02)

Veeti-valaan kanssa Kalajoen Hiekkasärkkien tanssilavalla (15. heinäkuuta)

Kristoffer
2006-07-26 15:02

Maailman valtamerien hylkäämä tai paremminkin niistä eksynyt Veeti-valas oli jokunen aika sitten leveän pyrstönsä vauhdittamana lenkotellut mahdollisesti lähelle Kalajoen Hiekkasärkkiä. Veetiin kovin ihastuneena ikään kuin tunsin sen lämpimän henkäyksen tanssipaviljongin sisällä kun Juha-Matti reippaasti esitti tanssimusiikkia meille lomalaisille, jotka emme olleet ruuhkaksi asti tanssisalia täyttäneet.

Kapteeni Ahab oli menettänyt toisen jalkansa valkoiselle valaalle Moby Dick-romaanissa ja siksi koki asiakseen janota kostoa, olkoonkin että moisen konnuuden tehnyt merten jättiläinen oli teillä tietymättömillä.

Vannon, että siltä seisomalta olisin jättänyt vaikka miss Universumin keskelle tanssilattiaa Veetiä puolustaakseni, jos Ahabin inkarnaatio olisi suittanut kalapoloista tulla lahtaamaan harppuunansa kanssa; niin voimakkaasti olisi muuten niin seesteinen ”pohjalaanen” vereni kuohahtanut.

Varsin lenseästi laulaa lurittaen Juha-Matti kuitenkin rauhoitti mieleni, vaikka varsin usein kesken tanssien silmäilin aavan meren kaukaista horisonttia, jota mereen laskeva aurinko oranssin hehkullaan värjäsi – ei näkynyt Veetin lempeää hymyä, ei.

Eikä näkynyt montakaan iloista ilmettä tanssittamieni daamien kasvoilla, sillä taisi tanssitaitoni olla kuin yksijalkaisen Ahabin koikkelehtiminen myrskyssä keinuvan laivan kannella.

Muuten: auringonlasku siitä kun kiekko ensi kerran kosketti horisonttia koronan viimeisen säteeseen kesti vain 17 minuuttia (klo 23.16 – 23.33). Sitä milloin aurinko nousi (ex oriente lux), en saattanut tietää, sillä Suomen iki-ihana ”valkoinen yö” oli tämän Veetin ystävän ottanut mukaansa unten valtaville valtamerille (pahus, unessani en onnistunut näkemään Veetiä, saati ratsastamaan Veetin selässä pakoon raivopäistä kapteeni Ahabia).

p.s. Veeti-valas oli purjehtinut Pohjanlahden yli Ruotsin puolelle, jossa paikallisviranomaiset olivat hetken luulleet sitä venäläiseksi sukellusveneeksi.

Kirjoittajan avainsanat: Kristoffer

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu