TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Samat kuviot - eri tanssit - ja vanhusten korvatulpat (4711 2006-07-25 14:35)

Kädenali ja takaisin

Päivi
2006-07-26 9:47

"Silloin kun aloitin tanssimisen tuli monesti tanssittua 'jenkkitanssijan' kanssa jolla oli 'autopilotin' lavaversio eli 'kuvioehdotusautomaatti' päällä.

Kun oli vienyt neidon johonkin kuvioon vaikkapa spinniin ni ku laitto sinne vaan käden ni jo ne pyörähti takasin ja hetken päästä jo tiesi et ku laitan käden näin niin sitten tulee 'vastaspinni' niin sitä 'opetettiin' viemään."

Ja näin ne maneerit sitten leviää. :(

Tuossa on kyse kahdesta eri kuviosta, jotka pitäisi olla vietävissä erikseen. Mutta usein se on mahdotonta, koska pojat on opetettu viemään "kädenali"-kuvion jälkeen aina "kädenali takaisin" -kuvio. Ja tytöille vastaavasti iskee päälle autopilotti ja he vääntäytyvät kädenalikuvion jälkeen aina kädenalitse takaisin, vaikka herralla olisikin ollut jotain muita suunnitelmia, esim. vaikka kääntyen vierelle. Viepä siinä sitten, kun toinen on jo menossa toisin päin!

Eipä ku nythämävastahogasin mitä kuviota Sir tuossa takoitti! Tuo "freespin-vastaspin"-kuvio ei ole ihan niin "autopilotisoitunut" kuin tuo "kädenali ja takaisin"-kuvio, varmaan jo ihan siitä syystä, että sitä ei käytetä ihan yhtä tiuhaan, mutta jonkinlaista maneeristumista tuossakin kuviossa on havaittavissa.

Kirjoittajan avainsanat: maneerit, vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu