TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Samat kuviot - eri tanssit - ja vanhusten korvatulpat (4711 2006-07-25 14:35)

Kädenalitusta silmät kiinni...

Nanna
2006-07-26 8:56

Kuten kirjoitin, ihmisillä ja tanssijoilla on erilaiset tavoitteet ja tarkoitusperät tanssissaan. Itse ajattelen näistä jutuista seuraavasti:

Tasapaino kehittyy, kun tanssii silmät kiinni. Miehen kuuluu pitää huoli, ettei nainen törmäile. Vaikka sitten vientinsä äkkimuutoksilla. Mies ei koskaan opi "hätätilanteita", jos nainen väistelee ja liikkuu itsekseen.

"Miksei näkeminen saisi helpottaa tanssimista? Ihminen on kokonaisvaltainen myös tanssiessaan. Viejän vartalonliikkeet, naapuriparien liikkeet ja mahdolliset "ylimääräiset jalat" omassa tanssitilassa huomaa paremmin silmät auki. Omaa turvallisuuttani en kuitenkaan heitä koskaan satunnaisen tanssittajan armoille." - Cristina

Saa se helpottaa. Usein se vaan enemmänkin vaikeuttaa pidemmällä tähtäimellä, kuten perustelin. Ei kirjoitukseni ajatus ollut, että "nyt kaikki aletaan tanssimaan silmät kiinni, jee!" vaan silmät kiinni tanssimisen edut. Kun yhden aistin peittää, muut terävöityy. Samaa voi täysin ajatella tanssiparissa- kun naiselta puuttuu näköaisti, miehen aistien on terävöidyttävä. Itse olen hyvin arka tanssija vieraiden kanssa, luottamusta tämä vaatii ja toimiakseen todella taitoa. Kun taitoa on, naisen ei yksinkertaisesti tarvitse "helpottaa" tanssia näkemällään vaan se voi tuoda enemmänkin "virheitä" (ennakointia, seuraamisen katkeamista jne) tanssiin.

"Connection-harjoitus, jossa tanssitaan ilman käsiotetta, sujuu yksinkertaisilla kuvioilla harjaantuneelta parilta vaikka silmät kiinni (naisella), mutta heti kun tanssitaan oudon parin kanssa ja mahdollisesti naiselle outoja kuvioita, niin kyllä näkeminen auttaa. Jos ei muuten, niin ainakin aistii tanssipartnerin tunnetilat helpommin ja välittää myös itse niitä parille. Silmät ovat sielun peili."

Jos nainen on kolmen metrin päässä miehestä ja molemmilla on kädet selän takana, miten nainen seuraa silmät kiinni miehen vientiä? Tai vaikka lähelläkin, miten nainen seuraa silmät kiinni, jos molempien kädet on seläntakana? Siis ihan normaaleja kuvioita. Haluan nähdä! :) Tämän harjoituksen ajatuksena oli myös miehen vartalovienti eli naisen tulee nähdä viennin aiheuttava vartalovienti seuratakseen.

Kuten kirjoitin, silmiin katsominen luo sitä kokonaisuutta ja connectionia, mutta tähän ja visen hyvin toimiessa, ei näkemistä tarvitse. Tässä näkemisen helpoittamisessa vieraan miehen kanssahan on nimenomaan kyse ennakoinnista, siitä, että voin arvailla jo, mihin seuraavaksi liikun. Itselläni näkemättä seuraaminen helpottaa seuraamista nimenomaan muiden, kuin oman parin kanssa (ei tietysti kaikkien), koska joudun silloin oikeasti olemaan vietävänä ja seuraamaan. Olemaan sen connectionin ja visen varassa enkä pysty ennakoimaan. Ja siis nimenomaan hyvien viejien, jotka vievät hyvin haastavasti ja haastavia juttuja, koska näitä ja vierasta miestä on vaikeampi ennakoida oikein, kun tuttua. :)

Noista lattareista en tosiaan tiedä, kirjoitan edelleen vain r'n's-tanssijana. Mutta siis tämä lähinnä tanssin opettelua jne, ei käytettäväksi täydellä lavalla noin "kylmiltään" tietysti. Enkä edelleenkään ajattele enkä tarkoita, että kaikki haluaisivat tai kaikkien pitäisi omaa tanssitaitoaan näin kehittää, kukin taaplaa tavallaan.

Kirjoittajan avainsanat: connection, vise, kädenalitanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu