TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Samat kuviot - eri tanssit (Talvikki 2006-07-25 14:09)

Kädenalitusta silmät kiinni...

Nanna
2006-07-25 16:18

"silläpä "katseella vienti" tansseissa, joissa ei olla vartalokontaktissa, on osa kokonaisvientiä. Ja mitenkäs tyttö näkee esim. tarttua viejän käteen jos silmät ovat kiinni kuvioita tehdessä." - Tähdenlento

Paitsi, että ei se ole naisen tehtävä tarttua mihinkään... Mistä sen tietää, mistä mies tahtoo viedä tai mitä tahtoo tehdä? Naisen kuuluu pitää kädet niin, että mies voi niistä viedä miten haluaa, jos sen katsoo aiheelliseksi. Ei tule heti mieleen muuta kädenalitansseissa niin kurjaa juttua mieheltä, kuin vain laittaa kätensä jonnekin/ tarjota kättä ja olettaa tytön ottavan siitä kiinni. Täysin rinnastettava on katsella jonnekin muualle, kuin tanssitettavaan. Tuntuu todella turhauttavalle ja semmoiselle... Mhh.. Kylmälle ja ylpeälle, välineistämiselle. Onneksi miehet ovat aika pian tajunneet, kun en ole käsiin tarttunut. Tai kyyristellyt ja kiemurrellut katsetta etsimässä. :)

Olen myös kuullut muutamilta miehiltä, että on rajoittavaa viedä naista, joka ottaa itse käsistä kiinni. Kun aina ei välttämättä se ole tarkoitus eikä ajatus ollut ottaa käsistä naisen kuvittelemaa otetta. Rajoittaa.

Tuo "katseella vienti" särähti myös korvaan. En ehkä ymmärtänyt tuota kokonaisvietiä. Nähdessä aivoissa tulee lähes väkisin jonkinlainen kuva siitä, mitä mies vie. Ja siis se tässä kokonaisviennissä ymmärtääkseni oli juuri ajatuksena. Mutta, tämä tarkoittaa sitä, että nainen reaaliaikaisen ja tuntemansa viennin sijasta ennakoi osittain, mitä mies on viemässä. Viennin perusajatuksena on kuitenkin perustua tunteeseen, ei päättelyyn ja ennakointiin, jota näkeminen aiheuttaa. Näkeminen tietysti jossain tilanteissa osittain helpottaa, mutta ei saisi olla näin. Se sulkee pois kehittymistä ja hyvää viejää ei hyvän seuraajan tarvitse nähdä. (Kaikki eivät tietysti sitä kehitysta tavoitte, ihmiset on erilaisia.) Naiset seuraisivat paljon paremmin, jos eivät näkisi.

Olen kyllä tehnyt connection-harjoitetta, jossa vietiin ja seurattiin kädet selän takana ja tuo vain vahvistaa tätä edellä mainitsemaani. Katsekontakti taas osittain helpottaa, koska se helpottaa connectionin säilyttämistä ja mahdollistaa kokonaisvaltaista paritanssia.

Mielipideasioita. Koitin kirjoittaa sen verran poliittisesti ja ympäripyöreästi, että kukaan ei loukkaannu tms. Ihmiset on erilaisia, ja jokaisella erilaisia tavoitteita/mieltymyksiä. Puhun jälleen r'n's-tanssien näkökulmasta, voisin kuvitella näin olevan lattareissakin, muttei hajun palaakaan. :)

Kirjoittajan avainsanat: vise, vientiseuranta, kädenalitanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu