TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tuntemattomammat orkesterit ja Amerikan serkku (Suvikumpu 2006-07-17 9:31)

Tuntemattomammat orkesterit ja Amerikan serkku

Suvikumpu
2006-07-17 9:31

Amerikan serkku vaimoineen tuli sitten Suomeen 7 päivän tiukalle sukulaiskierrokselle.
Olin etukäteen mainostanut tanssimahdollisuutta, mutta emme olleet lainkaan varmoja, jaksavatko ensimmäisen päivän iltana mihinkään.
Heillä riitti virtaa, joten lauantain tarjonnasta valitsimme puitteiltaan perinteisimmään lavan - Riutanharjun - esiintyjistä huolimatta.

Olimme paikalla heti 20, ja tanssit alkoivat vartin levymusiikilla. Väkeä oli harvakseltaan, vaan vieraamme ihastelivat, kuinka paljon täällä onkaan tanssijoita!
Foxop aloitti settinsä, viihdytti meitä 3 varttia, levyjä vartti, elävää musiikia 3 varttia. Nautimme monipuolisesta, taitavasti soitetusta musiikista.
Ilta alkoi, kuin paikalla olisi ollut vain yksi orkesteri. Meille moinen sopi vallan mainiosti. Väkeä valui paikalle tasaiseen ja serkun vaimo jaksoi ihastella väen määrää ja tanssitaitoa. Keskipömpelistä oli hyvä katsoa kokonaisuutta ja seurata hakurivien toimintaa. Vaimo henkäili hänmmästyksestä ja ihastuksesta. Hyvin tuntuivat viihtyvän, tanssien ja katsoen. Vaimo aneli innokkaasti jenkan ja masurkan perusaskeleen opetusta. Yllätin itseni ja pystyin lähes viemään häntä. Ei ole teillä herroilla helppoa ei, kiitos kun olette malttaneet opetella tuon viennin vaativan taidon. Yölintu aloitti sitten 22-23 välillä. Kuuntelimme muutaman kappaleen, vieraamme totesivat pitäneensä enemmän Foxpopin musiikista joten poistuimme paikalta tyytyväisinä iltaamme.

Sunnuntain tanssit Pavilla Tuula Heikkilän & Markku Harjunpään orkesterin tahdissa tarjosivat myös hyvälaatuista ja monipuolista tanssimusiikkia.
Keskikesän ruuhkaa ei vieläkään havaittavissa. Tanssimaan mahtui ja taitavat, mieluisat tanssittajanikin olivat paikalla.
Tuuli puhalsi ihanasti akvaarioon ja jäähdytti innokasta tanssijaa petollisen hyvin. Ilmeisesti juominen jäi liian vähälle, ja väsy tuli jo naistentunnin lopulla. Ei auttanut enää juominen siinä vaiheessa. Onneksi kavaljeerini malttoi lopettaa iltansa kesken ja toimittaa minut kotiin.

Viikonloppu vahvisti taas uskallustani lähteä tanssimaan tuntemattomampien tanssiorkesterien tahtiin.

Kirjoittajan avainsanat: Tuula Heikkilän & Markku Harjunpään orkesteri, Foxpop

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu