TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Mäntsälä mielessäin (Kristoffer 2006-07-12 16:10)

Mäntsälä mielessäin

Kristoffer
2006-07-12 16:10

Bossanova-sovitteisina Charlies soitti sävelmän ”Kotkan ruusu” ja jonkin toisen laulun edellisen kappaleparina, jota en nyt kuolemaksenikaan pysty muistamaan. Ei sen väliä vaikka en muista, sillä sambavivahteisuutta kappaleista löytyi kyllä ja se toi arkisen tiistai-illan kylmään haamuun hienon tunnelmallisen tuulahduksen ikään kuin Ipaneman aurinkoisilta hiekkarannoilta.

Ehkäpä juuri ennen Mäntsälän matkailuani televisiosta katsomani Woody Allenin nostalgissävytteinen elokuva Radio Days kannatteli mielessäni melankolisia virityksiä pitkin iltaa, eikä niistä irtipääsemistä helpottanut pilveilevän sään mukanaan tuoma pimenevä ilta. Elokuvassa esitetyt George Gerswhinin kauniit sävelmät ja glamourilla koristellut tanssiaiset yhdessä Mäntsälän tummanpuhuvan yön kuiskauksen kanssa herättivät – niin valitettavaa kuin se onkin – jo hiljalleen lähestyvän syksyn aavistelua.

Ennen syksyn tuloa oli syytä ottaa ilo irti illan tansseista ja sitä todisti niin minun kuin muidenkin tanssivien kesäihmisten paidanselkämykset, jotka niljakkaan kosteina tuntuivat kämmenen alla kuin olisi mudasta nostettua sammakkoa puristellut. Samassa veneessä kuitenkin olimme (onneksi ei Teemu Selänteen) ja se jo yksistään toi muassaan yhteenkuuluvuuden haurasta hyvänolon tunnetta.

Kirjoittajan avainsanat: Kristoffer

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu