TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Seinäjoen helteessä... (Suke 2006-07-10 11:12)

Seinäjoen helteessä...

Suke
2006-07-10 11:12

Torstaina puoliltapäivin Oulusta junaan ja kohti Lapuaa, jonne oli luvattu majoitus ja kyllä olikin luxusta ja rauhallista, kiitos Leila!!!

Atria-hallille oli odotettavissa jo torstaina tungosta, joten sinne siis heti alkuillasta. Mitähän ajatuksia lie liikkunut järjestäjien päässä, kun tanssiparketti oli kutistunut lähes puoleen aikaisemmista kerroista! Vain 240 nelikkaa tällaiseen massatapahtumaan... Oli siis päivänselvää, että betonilla tanssitaan ja paljon vkl:n aikana.

Tanssikansaa ei tullutkaan ihan kauheaan ryysikseen asti ja tanssimaankin sopi jotenkuten, tosin kädenalitanssit oli kuitenkin parempi tanssia parketin vieressä. Musiikit oli pääsääntöisesti tangovoittoisia tapahtuman luonteeseen kuuluen. Illan mittaan tein kyllä tarkoituksellakin tyylirikkoja tanssimalla tangoja ja rumbabiisejä buggina ja onneksi sain ennakkoluulottomia daameja parikseni näille fiilistelyille. Uusia bongejakin tuli ja tuttujen halauksia kymmenittäin... Hikinen ilta ja vielä hikisempää oli luvassa pe-la-illoille.

Perjantaiaamuna Atria-hallille jo kahdeksan aikaan valmistelemaan fusku-jive-kisaa ja tutustumaan todella mahtaviin soittopeleihin, joilla kisamusiikit sitten soitin. Pilke tuli kahden nuorimmaisensa kanssa kisoja seuraamaan ja sehän kirkasti tietysti omaa päivääni entisestään. Saatiinpa tanssia jokunen biisikin kisan lomassa. Kilpaosuus meni jouhevasti läpi, osanottajia ei kovin paljon, mutta huikeita esityksiä taas nähtiin.

Perjantai-illan tansseihin mentiinkin sitten Pilkkeen ja lasten kanssa heti alkuillasta, koska tilaa olisi parketilla enemmän ja lasten vuoksi myös, jotta nukkumaan ehtisivät kohtuuajoissa. Väkeä jo paljon enemmän parketilla ja niinpä betoni kutsui jälleen... Hauskoja tuokioita Pilkkeen kanssa parketilla ja juniorin väsähtäessä olikin aika hellittää. Ilta jatkui kuitenkin omalta osaltani vielä reilusti sivu puolen yön, jonka jälkeen majapaikkaan yöpalalle ja suihkuun.

Lauantaiaamulla jo klo 9 Atrialla takaisin ja odottelemaan lavatangokisoja. Ensin piti tanssiman Suselin cupiin kuuluva kilpailu, mutta vanha jäärä onnistui sotkemaan taas systeemit pahan kerran. Kilpailun johtajan olisi pitänyt pitää sovittu linja, eikä antaa periksi niin monessa asiassa... Kisan alku myöhästyi sählingeistä johtuen tunnilla ja niinpä sitten kävi aika nolosti, kun tärkeimmät finaalit alkoivat, niin päivän housebändinä toiminut Noiser joutui lähtemään pois toiselle keikalle teatterille!!! Skandaali, sanoisin!!! Kisojen juontaja Klaus Thomasson veti pohjat ainakin omasta mielestäni pälpättämällä koko finaalien ajan biisien päälle ja kommentoimalla tanssijoiden suorituksia! Siis todella ärsyttävää...asiasta yhdeltä tuomarilta kysyttäessä sain vastauksen, että ylemmän tahon määräys...mikä ylempi taho? siis vanha jäärä jälleen...

Kisoissa löydettiin voittajat ja omat arvioni olivat kyllä hieman erilaiset, mutta tuomaristohan se päättää...Onnittelut vaan sinne Tampereelle!!!

Lauantai-illalla harmittelimme Pilkkeen kanssa, kun emme ehtineet tanssimaan Saska Helmikallion setille heti alkuun. Muuten ilta oli selkeästi hikisin ja kansaa paljon enemmän hallissa. Betoni siis kutsui ja saimmekin Pilkkeen kanssa tosi hauskoja hetkiä yhdessä. Polkkaakin päästiin vihdoin tanssimaan Tomi Markkolan toimesta, KIITOOOSS!!

Puoliltaöin nukkumaan ja sunnuntaiaamulla jo klo 7 Pilkkeen kyytiin ja suunta kohti Oulua.

Joitakin kommentteja viikonlopusta:

-järjestelyissä on paljon korjaamista ainakin tiedottamisen suhteen ja eri palvelupisteiden toiminnoiden järkeistämisessä. Joustavuutta kun lapsia on mukana aikuisten seurassa ja valvonnassa. Tupakkalakia rikotaan avoimesti...

-tanssitila vähintään 1000-1500 nelikkaa ja osa pöydistä ulos ja sinne telttakatos tms päälle. Monipuolisempi ruokatarjonta yleensäkin, hinnat olivat niin juomilla kuin pikkuannoksilla liian korkeat.

-esiintyjistä mieleen jäivät ohjelmistonsa puolesta Saska Helmikallio, Tomi Markkola ja yllätys yllätys Saija Varjus! Pilkekin oli aivan ekstaasissa parilla makealla biisillä...

-oli mukava seurata japanilaisia vieraita parketilla ja olivat kovasti pahoillaan, kun sunnuntaina ei Atrialla tansseja ollutkaan.

-tanssinettiläiset ja kursseille tulleet ovat kuin yhtä suurta perhettä ja tapahtuma on myös sillä tavalla erittäin kiva sosiaalinen tapahtuma. Terveiset näin kaikille!!!

Suurimman kiitoksen ja halaukset lähetän Leilalle mainioista järjestelyistä ja kuljetuksista kaikin puolin vkl:n aikana.

Kirjoittajan avainsanat: tangomarkkinat

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu