TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ikärasismi ja tanssimaan pääseminen (XL-daami 2006-07-03 0:15)

Naiset, hakekaa naistentunnilla!

Elisa
2006-07-09 14:16

on paljon miehiä jotka "jäävät rannalle"

Tuon ilmiönhän näkee naistentunnin aikana kaikissa tanssipaikoissa.

Joka ikinen ilta, joka ikisessä paikassa seisoo naistentunnin aikana suuri joukko miehiä ja vielä suurempi joukko naisia. Miksi naiset eivät hae, se on minulle ikuinen ihmettelyn aihe. Ei sillä tavalla saada lavoille lisää miehiä, ja ne entisetkin jäävät pois. Usein jäljelle jääneillä miehillä on jopa ihan hyvä perustanssitaito. Kaikilla ei ole, mutta kyllä ne kaksi kappaletta pitäisi kestää vaikka päällään seisoen.

Miksi naiset eivät hae?

Ehkä siinä on protestihenkeä mukana: jos ei ole tullut paljon haetuksi miesten haulla tai mieluisat eivät ole hakeneet, niin sitten ei naistentunnilla haeta ollenkaan. Onhan se kurjaa, jos ei haeta, mutta eivät asiat siitä parane, että murjottaa.

Tuo naisten käytös suututtaa minua. Naiset sanovat haluavansa tanssia, mutta sitten kun olisi oman aktiivisuuden aika, jätetäänkin hakeminen kylmästi väliin. Miltähän niistä miehistä tuntuu, jotka jäävät seisoskelemaan, jotkut heistä koko naistentunnin ajaksi ja ilta toisensa jälkeen?

Ehkä vastaus siihen, miksi tansseissa käy vähemmän miehiä kuin naisia, löytyy ainakin osittain tästä. Miehelle saattaa hakematta jääminen olla kovempi itsetunnon kolaus kuin naiselle, koska heitä tosiaan on tanssipaikalla yleensä vähemmän.

Vetoomus naisille: hakekaa naistentunnilla! Hakekaa, vaikka jäljellä ei olisi tuttuja eikä mieluisia eikä oman tasoisianne tanssijoita. Hakekaa silti. Koko tunnin ajan. Se on vain tunti elämästä, mutta saattaa merkitä paljon monelle miehelle.

Ja jos ette jostain hyvästä syystä hae, poistukaa pliis hakualueelta, jotta miehille ei oikein alleviivata, että te ette nyt kelpaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu