TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Fleckerl (Matti Jokinen 2006-06-22 0:43)

Fleckerl

Matti Jokinen
2006-07-02 23:44

Tämä minun yritys kertoa askeleista kuuluu tuohon versioon 1. eli siihen jossa pari pyörii yhteisen keskipisteen ympäri (ainoa oikea tapa ;-) ).

Versio 1 on saanut tukea usealta taholta (myös sähköpostitse). Eiköhän sen voi katsoa vähintäänkin soveliaaksi lavaversioksi.

Mitä tulee askelien pituuteen niin kolmella askeleella ei oikein pääse koko kierrosta varsinkin kun yksi askel kolmesta on lyhyempi tai "eteen ristiin" tapauksessa melkein paikallaan.

Täyden kierroksen pyörähtämistä ei voine lavatanssissa pitää mitenkään olennaisena, kun noilla videoilla ammattilaisetkaan eivät MM-kilpailuissa siihen pyri. Walzballs.org sanoo, että käännöksen määrä voi olla mitä tahansa puolesta yhteen kierrokseen tahtia kohti.

Tutkin tarkemmin tuota askellusta, jossa vasemman jalan ristiaskel otettiin ympyrän keskelle. Ihmettelin, miten niin yksinkertainen ratkaisu oli voinut jäädä minulta huomaamatta. Huomasin ongelman vasta, kun aloin sijoitella jalkoja lautaselle iskujen kohdalle:

1. Mies siirtää vasemman jalkansa ympyrän keskelle, nainen siirtää oikean jalkansa ympyrän kehälle kello kymmenen tienoille.
2. Mies siirtää oikean jalkansa ympyrän kehälle kello kahdentoista tienoille, nainen siirtää vasemman jalkansa ympyrän kehälle kello kuuden tienoille.
3. Mies kääntyy ympyrän keskellä olevan vasemman jalkansa varassa, nainen siirtää oikean jalkansa ympyrän kehälle kello kahden tienoille.
4. Mies siirtää oikean jalkansa ympyrän kehälle kello neljän tienoille, nainen siirtää vasemman jalkansa ympyrän keskelle.
Klonks! Myös miehen vasen jalka on yhä ympyrän keskellä.

Mooren versiossa ideana saattaa tosiaan olla, että kumpikin pyörii vuorollaan toisen ympäri, mutta tilan jakamisessa täytynee olla jokin niksi, joka ei ole vielä tullut esille.

Kirjoittajan avainsanat: valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu