TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Fleckerl (Matti Jokinen 2006-06-22 0:43)

Fleckerl

Matti Jokinen
2006-07-01 15:29

Jos kuvitellaan, että parin alla on pesäpallon syöttölautanen niin silloin 1. askel (Ohjeesi Vasen jalka ristiin oikean eteen) tulee lautasen keskelle, 2. askel eli oikea lautasen ulkoreunalle ja 3. askel pysyy lautasen keskellä. Samaan aikaan daami on tehnyt askeleet 4,5,6 siten että hänen askeleet on lautasen ulkoreunalla. sitten toisinpäin.

Jos koordinaatiston nollapisteeksi valitaan syöttölautasen keskipiste, jalkojen tarkat paikat voidaan ilmaista kahdella luvulla: etäisyys keskipisteestä ja suunta keskipisteestä. Tuossa on etäisyydet, eli suunnat pitäisi vielä lisätä. Yksioikoinen arvaus olisi, että seuraava askel olisi aina 120 astetta vastapäivään edellisestä, mutta tilankäyttö saattaa vaatia jotain muuta.

Meillä näkyy olevan kolme versiota fleckerlistä. Ensimmäisessä mies ja nainen kiertävät symmetrisesti yhteistä keskipistettä. Toisessa mies pyörii paikoillaan ja nainen tanssii ympyrää miehen ympäri. Kolmannessa kumpikin näyttäisi vuorollaan tanssivan yhden kierroksen paikoillaan ja yhden kierroksen parin ympäri.

Jäljelle jää vielä kysymys, mitä versiota kannattaisi suositella ensisijaiseksi ja pitäisikö eri tilanteisiin tarjota eri versiota. Waltzball.org suosittelee ykköstä, Moore kolmosta.

Katsoin vanhoja videoita ammattilaisten MM- ja EM-kilpailuista ja amatöörien PM-kilpailuista. Kaikissa niissä kohdissa, joissa jalkojen liikkeet näkyivät kohtalaisen selvästi, tanssittiin mielestäni ykkösversiota. Voi tietenkin olla, että kuvan ulkopuolella tanssittiin toisella tavalla.

Seuratanssiin suositeltavan version pitäisi mieluimmin olla sellainen, että sen voi viedä vaikka kuvio ei olisi naiselle ennestään tuttu. Ykkösversio ainakin täyttää tämän ehdon. Waltzball.org suosittelee tässä tapauksessa kakkosta. Kuinka helppo kolmonen on viedä?

Kirjoittajan avainsanat: valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu