TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jutajaiset käyntiin: Roselet 4 - Eini 0 (Avanaq 2006-06-26 10:16)

Jutajaiset käyntiin: Roselet 4 - Eini 0

Avanaq
2006-06-26 10:16

Jutajaisten tanssit käynnistyivät edellisvuosien tapaan loistavalle paikalle pystytetyssä tanssiteltassa. Kemijoen rannassa, Jätkänkynttilän kupeessa kymmenen minuutin kävelymatkan päässä kotiovelta - voi kuin aina olisikin noin helppoa.

Teltan lattia ei luonnollisesti vastaa kunnollista lavalattiaa. Saumoihin kompasteltiin urakalla, ja kun kahvinpuruja oli perjantai-iltana kaadettu Hondurasin ylijäämävaraston verran, pääsi alkuillasta lähinnä luistelutunnelmaan - slaideja tuli tehtyä parin kuukauden edestä. Tanssilenkkarit vaihtoon ja tavalliset tennarit alle onneksi korjasivat tilanteen.

Einin Boogiella oli alkuvaikeuksia ja aloitus viipyi lähemmäs puolisen tuntia. Kolmas tanssi-ilta (edelliset Danny ja Eini) peräkkäin buggia ja mitta alkoi olla todella täynnä. Eli ei Einistä sen enempää - ihan hauskaa juhannuksen bilemusiikkia, Eini ja laulajatytöt olivat hyvässä vireessä, mutta tanssityyliä ei tarvinnut juuri varioida. Boogie sinänsä soittaa hyvin, erityiskädet laulajalle, muttei ehtynyt esitellä aattoiltana parastaan.

Roselet on ranualais-rovaniemeläinen (?) vasta viime syksynä aloittanut TANSSIyhtye, joka parantaa kerta toisensa jälkeen. Kun bändi aidosti on tanssijoiden asialla, näkyy ja kuuluu se myös ohjelmistossa. Eli monipuolista musiikkia oikeaan tempoon, ei turhaa iskelmämössöä vaan koko repertuaari on tanssitavaa tavaraa. Parhaimmillaan bändi on perinteisellä osastolla; edelleen huippukohtia olivat upeat hitaat valssit, mutta minusta tangotkin alkavat nousta samalle tasolle. Fusku/jive-osastoa oli tullut vähän lisää, samoin kuin aiemmin talvella kaipaamiani lattareita. Tosin ei niitä vieläkään ole kuin yksi per laji, joten lisää kiitos...

Mitähän vielä? Puhdasääniset laulajat, ammattitaitoiset muusikot ja sounditkin olivat mahtavat, tosin alkuillasta nupit olivat turhan paljon kaakossa. Miinustako? Rokkipuoli uupuu vielä, muttei sitä oikeastaan osaa kaivatakaa. Bändi on parhaimmillaan perinteisemmällä osastolla, siitä suuri kumarrus. Lattareihin kun vielä tulisi vähän lisää imua ja niin homma olisi paketissa.

Kirjoittajan avainsanat: Eini, boogie, Roselet, Jutajaiset

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu