TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Fleckerl (Matti Jokinen 2006-06-22 0:43)

Fleckerl

Matti Jokinen
2006-06-25 16:10

Suoritin askelsimulaation ilman paria ja huomasin luomuna askeltavani tuolla Mooren tavalla. Ei siinä mitään luonnotonta tai ihmisen anatomian vastaista ole, pyörii nopeammin ja herkemmin kun ei tarvitse askeltaa niin paljon. Daamin askelista en osaa sanoa, voi olla että menee daamilla nopeaksi tikuttamiseksi mutta kyllä tuo Mooren tapa käytännössä lavalla toimii kun saa vain generoitua sopivan momentin pyörimiseen.

Olen samaa mieltä siitä, että Mooren ohjeen mukaaiset askeleet voi helposti tanssia yksin. Epäselväksi on minulle jäänyt nimenomaan se, miten ohjeen mukaan tanssitaan parin kanssa. En ole löytänyt tapaa sijoittaa jalat niin, että naiselle jää tilaa tanssiavastaavin askelin ("normal opposite"). Jos tiedät sellaisen tavan, näkisin mielelläni ohjeen tarkennettuna jalkojen sijainnilla iskujen kohdalla (esim. jalan etäisyys ja suunta kuvion keskipisteestä kullakin iskulla).

Yksi mahdollinen ratkaisu on, että nainen tanssii aikaisemmassa artikkelissani mainittua waltzballs.org:in ykkösversion askelikkoa, mutta se ei oikein vastaa käsitystäni termin "normal opposite" merkityksestä.

Viittaukseni ihmisen anatomiaan tuli havainnosta, että jos jalassa olisi kaksi polviniveltä, Mooren ohjeen soveltaminen sellaisenaan saattaisi olla helpompaa.

Kirjoittajan avainsanat: valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu