TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Yölintu lentää jo kehnommin? (Setzer 2006-06-05 13:19)

Levymyynnistä.

Vesku
2006-06-14 6:23

Muuten mitenköhän nuo levymyynnit muuten määritellään. Onko ne silloin jo tilastoissa, kun ne on kauppojen hyllyjä täyttämässä.

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n sivuilla sanotaan myyntitilastojen perustuvan jäsenyrityksien (eli levy-yhtiöiden) ilmoittamiin lukuihin. Jos omistaisin levy-yhtiön pitäisin myytynä levynä sellaista, josta on rahat saatu ja tuote toimitettu ostajalle. Näin myös sillon vaikka tietäisin, että ostaja ostaa sen myynti tarkoitusta varten. Tulkintani ainakin selittäisi miten jokin levy on voinut "myydä kultaa ennakkoon", vaikka se siis ole vielä edes siellä kaupan hyllyssä.

ÄKT:n tilastot eivät myöskään ole aivan kattavia, sillä eihän levy-yhtiöllä ole mitään pakkoa liittyä yhdistykseen. Toisekseen kaikkia levy-yhtiöitä ei edes huolita yhditykseen. ÄKT:n oman arvion mukaan sen tilastointi kattaa 88% tai 89% (ÄKT:n sivuilla kaksi eri lukua) äänitemyynnistä.

Vai meneeks jokaisesta myydystä levystä jotenkin tieto johonkin?

Ilmeisesti ei aivan jokaisesta, mutta Yleisradion Suomen virallinen lista koostetaan yli kolmensadan äänitemyynti kaupan myyntitilastoista, pitäen sisällään ainakin suurimmat vähittäismyynti pisteet. SVL:ssä ei kuitenkaan ilmoiteta myyntimääriä, vain äänitteiden keskinäinen järjestys myyntimäärin suhteen yhden viikon aikana.

Kirjoittajan avainsanat: Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry, levyt, levy-yhtiö, tilastot, äänitemyynti, Yleisradio, Suomen virallinen lista

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu