TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Leirien tasot (saarna) (Nanna 2006-06-07 12:24)

Sopivan kurssitason valitsemisen vaikeudesta

Tutti Frutti
2006-06-09 14:00

Muistakaa, että aloittelijat ovat aloittelijoita myös kursseille osallistumisessa.

Pitää varmasti paikkansa. Alla muutama seikka, jotka pari vuotta tanssineen näkökulmasta eivät ole omiaan helpottamaan itselle sopivan kurssitason valintaa:

1) Samaa tai ainakin samannimistä tanssia opetetaan eri opettajien kursseilla eri tavalla. Tämä koskee varsinkin buggia, mutta enemmän tai vähemmän monia muitakin tansseja.

2) Eri opettajien jatkokurssit voivat olla sisällöltään ja vaativuudeltaan hyvinkin erilaisia, osittain kai siksi, että joidenkin opettajien kursseilla on alkeiden ja jatkon välissä taso nimeltä alkeisjatko, joidenkin taas ei.

3) Osa jatkokurssilaisista tulee kurssille lähinnä vain kertailemaan itselleen ennestään tuttua asiaa, kun taas osalle kaikki tai lähes kaikki opetettava aines on uutta.

Muun muassa näistä syistä alkeiskurssin (ja ehkä pari jatkoakin) käynyt joutuu seuraavaa kurssitasoa valitessaan usein tekemään kompromisseja - tai valintoja, jotka jälkikäteen osoittautuvat kaikille kurssilaisille kompromisseiksi. Varsinkin kun menee vieraiden opettajien kursseille.

Viime kesän kokemuksista opin sen, että jos etsii partneria vaikka jollekin leirille, kandidaatti on hyvä katsastaa ja yhteensopivuus varmistaa jo ennen leiriä.

Kirjoittajan avainsanat: tanssikurssi, tanssinopetus, aloittelija

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu